enough

Beklemek İstemeyenlere: Bitmiş En iyi Netflix Dizileri

Ayşe Aslıhan

Dizilerin hikaye örgüleri ve karakterleri, dizilerin sevilmesinde ve unutulmazlar arasına girmesinde büyük pay sahibi oldu. Çekimleri ve bölümleri bitmesine rağmen halen hafızalarda kalan bazı diziler de var… Eğer izlemediyseniz listemize bir göz atarak biten ama efsaneler arasına giren Netflix dizilerine göz atın!

Freud

 

Biten ilk Netflix dizisinin konusu oldukça ilginç. 1800’lü yıllarda yaşayan ve başarılı bir genç olan Sigmund Freud, bazı gizemli kaçırılma olayları ile cinayetleri aydınlatmak istiyor. Bunun için bir medyum ve bir dedektif ile işbirliği yapıyor!

Sherlock

Arthur Conan Doyle’nin anlattığı hikayelerin televizyon yapımı… Şehirde cinayetlerin peşine düşen polis teşkilatının dahi bir beyne sahip olan Sherlock Holmes ve ev arkadaşı Doktor Watson’dan aldığı yardımlarla cinayetlerin çözümlenmesini konu alır.

Unorthodox

Kendisine yeni bir hayat kurmak isteyen genç bir kadının hikayesini konu edinen dizi aslında en sevdiklerimiz arasında! Görücü usulü evliliğe zorlanan genç bir kadın, yalnızca hayallerine koşmaya karar vererek kaçar. Hem bu evlilikten hem de dini topluluktan kaçmaya çalışan kadın, kendisine yeni bir hayat kurmak için Berlin’e gider.

Narcos ve Narcos Mexico

Meksika’da süregelen uyuşturucu savaşlarının kökenlerine iniyor; uyuşturucu kartellerinin yükselişini konu alıyor. Kiki, Félix ile ilgili istihbarat toplamaya başlayınca, sadece uyuşturucu ticaretine karşı yıllarca sürecek bir savaşı başlatmış olur.

House of Cards

Dizi; Washington, DC’de geçen House of Cards en iyilerden biri! Güney Karolina’dan seçilmiş Demokratik Partili bir kongre üyesi olan Frank Underwood’un kendisine vaat edilen ABD Dışişleri Bakanlığı pozisyonuna başkası atanınca özellikle uygulamaya koyduğu planı anlatıyor.

Better Call Saul

 

Ünlü avukat Jimmy McGill’in Walter Walter White ile tanışmasından önceki avukatlık kariyerinde başına gelenler, bu dizinin konusudur. Maddi sıkıntılar ile boğuşan ve abisi ile hayatını geçirmekte olan Saul Goodman‘ın da ayrıca, ara sıra gençlik yılları dizide yer alır.

Breaking Bad

 

Gilligan tarafından tasarlanmış ABD drama televizyon dizisidir. 50 yaşında fakat lisede kimya öğretmeni olan Walter White ile tanışın! O, maddi açıdan ailesinin gereksinimlerini karşılayabilmek için araba yıkamacısında ek iş yapar. Ancak bir süre sonra ileri derecede akciğer kanseri olduğunu öğrenir. Üstelik hiç de güzel işlere girmez… Böylelikle suç öyküsü başlar!

Bonus: The Last Dance 

 

Efsane yıldız basketbolcu Michael Jordan’ın yaşamını anlatıyor… The Last Dance‘in konusu tam olarak ne mi? “1997-98 sezonundan yayınlanmamış görüntülerle dolu bu belgesel dizisi oldukça iyi. Michael Jordan’ın kariyerinin ve 1990’lardaki Chicago Bulls’un eksiksiz bir öyküsünü anlatıyor.” Netflix’in ilk yorumu bu!

Dizilerle ilgili sizin görüşleriniz neler? Yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam