son of anarchy

Motor Tutkunlarına: İzlemeniz Gereken 7 Motorcu Filmi

Aygün Akdağ

Motosiklet icat edildiği günden bu güne yarışlarıyla, yeni modelleriyle ve teknolojisiyle gündemde olan bir araçtır. Hemen her konuya el atan film endüstrisi de motosiklete ilgi göstermiş ve günümüze kadar birçok farklı tarzda motosiklet içerikli filmler çekmiş, bazı filmlerde de motosikletlere büyük roller vermiştir. Eski filmlerde konsept; deri ceketler, ışıldayan kromlar ve güçlü V2 motor sesi oluştururken yakın zamanda çekilen filmler spor tarzı renkli ve modifiye edilmiş motosikletler ile custom chopperlar karıştırılarak sunulmaya başlanmıştır.

Şimdi, motor tutkunlarına özel, mutlaka izlemeniz gereken motosiklet konulu filmler ile baş başa bırakıyoruz!

Motosiklet Günlüğü

Motorcu ikili, mezuniyetlerine kısa bir zaman kala kendilerine eğlence arar ve Arjantin, Şili, Brezilya ve Peru’yu kapsayan uzun bir maceraya çıkarlar… Başlangıçta birbirine paralel hedefleri olan ve güzel kızların peşinde olan Ernesto ve Alberto’yu, hayat bambaşka noktalara sürükler.

Çılgın Motorcular

Stresli işlerinden ve aile sorumluluklarından iyice bunalan ve kaçma yolları arayan orta yaşın üzerindeki dört kafadar motorcu, uçsuz bucaksız derin Amerika’ya açılmanın ve onu keşfetmenin getireceği tarifsiz özgürlük duygusunu bir an önce tatmak için sabırsızlanmaktadır.

On Any Sunday

https://www.youtube.com/watch?v=qoEKHkvJIkQ

Tony D’Amato’nun antrenörü olduğu takımın yıldızlarından olan Cap Rooney, bir gün bir maç sırasında maruz kaldığı bir faul sonucu ağır derecede sakatlanıp spor yaşantısı bitince takım, çok önemli kozlarından birini kaybetmiş olur.

TT: Closer to the Edge

2010 yılı yapımı Richard de Aragues’ın yönettiği bir İngiliz belgesel filmi. … Film, Man Adası’nda her yıl düzenlenen efsanevi Tourist Trophy yarışının 2010 sezonuna odaklanıyor ve şu efsane pilotlar üzerinde yoğunlaşıyor. Guy Martin ve Ian Hutchinson.

Faster

2003 yapımı olan belgesel film doğrudan MotoGP üzerine odaklanıyor ve 2001/02 MotoGP sezonunda yaşananları hiç görülmedik açılardan ele alıyor. Filmin işlediği tarih aralığı tesadüfen, MotoGP efsanesi Valentino Rossi’nin yükseliş dönemine denk düştüğü ve 18 yaşında üne kavuşan Amerikalı yetenek John Hopkins gibi isimlere de odaklandığı için, film motosiklet tutkunlarının gözünde bir MotoGP tarihçesi olarak kabul ediliyor.

Electra Glide İn Blue

Arizona’da görev yapan kısa boylu ama yürekli polis memuru John Wintergreen’in (Robert Blake) tek hayali, cinayet büroya geçiş yapıp bir dedektif olabilmektir. Yalnızlığından, hantal bir fil olarak gördüğü motosikletinden ve Arizona’nın yakıcı güneşinden kurtulup, takım elbisesi, başındaki Stetson şapkası ile dört teker üzerinde purosunu tüttürebilmek umuduyla görev yaparken, fırsat ayağına gelir. 

Bonus dizimiz ise belli…

Son’s Of Anarchy

ABD’de çekilen ve 2008 yılında yapımına başlanan bir mafya dizisidir. Çekimleri Kaliforniya’da yapılan yapımda Sons of Anarchy isimli bir motosiklet ekibinin zaman içinde bir çeteye dönüşmesi ve illegal olaylara karışarak bu durumu devam ettirmesi işlenmektedir.

son of anarchy

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam