Sean Connery

Ben Bond, James Bond: Sean Connery, Hayatını Kaybetti

Ayşe Aslıhan

James Bond film serisiyle tanınan; “Kızıl Ekim“, “Gülün Adı” ve “Kaya“” filmleri ile adından söz ettiren Sean Connery, 90 yaşında hayata gözlerini yumdu. Edinburgh doğumlu İskoç oyuncu, İngiliz kült film serisi James Bond’u ilk canlandıran isimdi.

James Bond film serisinin Ajan 007 James Bond karakteri ile hafızalara kazınan oyuncu Sean Connery, 90 yaşında yaşamını yitirdi. Efsane oyuncu; oyunculuk kariyeri sırasında Oscar, Altın Küre gibi pek çok ödüle layık görülmüştü.

Hafızalardan silinmeyecek bir karakter yarattı…

İskoç aktör, en çok James Bond‘u canlandırmasıyla biliniyordu, rolü beyaz perdeye ilk getiren ve casus gerilim filmlerinin yedisinde göründü. Oyunculuk kariyeri onlarca yıla yayıldı ve birçok ödülü arasında bir Oscar, iki Bafta ödülü ve üç Altın Küre vardı.

Sir Sean’ın diğer filmleri arasında The Hunt for Red October, Indiana Jones ve the Last Crusade, The Rock vardı.

Büyük ölçüde, uzun süredir devam eden franchise’da 007’yi oynayan en iyi oyuncu olarak kabul edildi ve genellikle anketlerde böyle adlandırıldı. Oscar’ı 1988’de, Dokunulmazlar’daki İrlandalı polis rolüyle en iyi yardımcı erkek oyuncu seçildiğinde geldi.

2000 yılında Holyrood Sarayı’nda Kraliçe tarafından şövalye ilan edildi.

Ayrıca yönetmen Mustafa Akkad’ın çekmeyi planladığı Selahaddin Eyyubi filminde baş rol oynamayı kabul etmiş ancak Akkad’ın El-Kaide’nin terör saldırılarında ölmesi sonucu film gerçekleşmemişti. Oyuncu, Ağustos ayında ise 90. yaş gününü kutlamıştı.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam