johnny depp

Mutlaka İzlemeniz Gereken 10 Johnny Depp Filmi

Ayşe Aslıhan

Her filmde birbirinden enteresan, bambaşka karakterlere ve görünümlere bürünen muhteşem oyuncu Johnny Depp filmleri, burada.

Aslında ona yalnızca oyuncu dersek, haksızlık etmiş oluruz… Müzisyen, yapımcı ve oyuncu Johnny Depp, 1963 yılında dünyaya geldiği günden beri adeta parlayan bir yıldız! Dünyada en çok hayranı bulunan erkek oyuncu olmasının yanı sıra, hepimizi dehşete düşüren ve hayran bırakan en önemli özelliği; üstün rol yeteneği. Yakışıklı, sempatik ve yüksek enerjili Depp, belki de karizmasının büyük bir bölümünü kılıktan kılığa girebilmesine borçlu… Kendini çirkinleştirmekten, tuhaf hallere sokmaktan, Tim Burton’un fantezi dünyasına teslim etmekten hiç gocunmadı. Çünkü o, gerçek bir sanatçıydı.

Hayatı boyunca 80’in üzerinde filmde yer alan sanatçının kült olmuş filmleri de var elbette… Doğum gününün de şerefine, sizler için zar zor seçim yaptığımız Johnny Depp‘in en iyi filmlerini listeledik.

Keyifli seyirler!

1. İlk filmi: Elm Sokağı Kabusu, 1984

Los Angeles’taki bir mahallede gençler tuhaf bir şekilde ölmeye başlıyorlar… Parmaklarında jilet keskinliğinde bıçaklar olan korkunç bir adamın bulunduğu kabuslar uyurken canlarını alıyor! Rüyalardaki bu hayalet, yıllar önce çocuklarını öldürdüğü aileler tarafından linç edilen sapık Fred Krueger’dan başkası değil… Freddy her nasılsa şimdi geri dönmüş; yeni yetmeleri bir bir rüyalarında öldürerek intikam alıyor. Eğer Freddy peşinizdeyse tek çare uykuya direnmekte midir? Yoksa onunla kendi kabusunda yüzleşmekte mi?

2. Halk Düşmanları, 2009

Bryan Burrough’un Türkiye’de yayınlanmayan Halk Düşmanları: Amerika’nın En Büyük Suç Dalgası ve FBI’ın Doğuşu adlı kitabından uyarlanan filmin Hollywood’un gerçek bir hikayeye en çok yaklaşan filmlerden birisi olarak değerlendiriliyor. Olaylar Amerika’nın Büyük Bunalım yıllarında gerçekleşiyor ve dönemin en ünlü suçluları ve yeni oluşan FBI arasında yaşananlar anlatılıyor. Filmin başrollerinde iki sevilen isim Johnny Depp ve Christian Bale var.

3. Sweeney Todd: Fleet Sokağının Şeytan Berberi, 2008

Sweeney Todd İngiltere’de berberlik yaparak yaşamını sürdüren, çok güzel bir eşi olan, hayata umutla bakan bir adam… Fakat kasabanın önde gelenlerinden birinin güzel eşinde gözü var! Todd, yersiz bir suçlama ile hapse atılıyor ve ardından sürgüne gönderiliyor. Hayatı darmadağan olan Sweeney Todd kurtulup geri dönmek ve intikam almak için yemin ediyor…

1936 yılında oynanan bir Broadway müzikali olan Sweeney Todd: The Demon Barber of the Fleet Street‘ten Tim Burton tarafından sinema perdesine uyarlanmış versiyonunda Şeytan Berberi her karakterin altından başarıyla kalkan Johnny Depp canlandırıyor. Ona Bayan Lovett karakterinde Helena Bonham Carter eşlik ediyor…

4. Karayip Korsanları Salazar’ın İntikamı, 2017

Çılgın maceraları ile bilinen, kaptanları şahı ama bir o kadar talihsiz Jack Sparrow, yelken açtığı sularda yaklaşan kötü rüzgarları hissediyor… Korkunç Kaptan Salazar‘ın yönetimindeki ölümcül hayalet korsanlar, denizdeki tüm korsanları öldürerek Şeytan Üçgeni’nden kaçmayı başarıyor; hayatta kalan tek korsan kaptan var: Jack! Jack, Salazar’ın gazabından ve intikamından kurtulmak için Poseidon Asası’nın peşine düşüyor. Bu efsanevi asayı bulmak içinse güzel ve zeki gök bilimci Carina Smyth ve Kraliyet Donanması‘ndan dik başlı, genç bir denizci olan Henry ile zorlu bir anlaşma yapıyor…

5. Charlie’nin Çikolata Fabrikası, 2005

Son derece sıra dışı bir yapıya sahip olan Willy Wonka’nın bir çikolata fabrikası var… Bu fabrikayı, kendisinden sonrası için bırakabileceği birini arıyor. Bir değerlendirme yapabilmek için yarışma düzenliyor. Çünkü, önce eğitecek, sonra da zamanla yerini devredecek… Garip bir yöntemle 5 çocuk seçiyor: Bunlardan birisi de Charlie oluyor! Yoksul bir aileden gelen Charlie, diğerleri ile birlikte çikolata fabrikasını geziyor… Charlie’nin orada görecekleri onu çok etkiliyor ve onu Wonka’nın hayal alemine çekiyor. Tim Burton, bu işte en iyilerden olarak yeni bir fantastik komedi ile karşımızda!

6. Gilbert’in Hikayesi, 1993

Küçük bir kasabada sıradan bir yaşam süren Gilbert‘ın hayatı sorumluluklarından ibaret… Bir yandan obezite hastası annesi, diğer yandan ise otizm hastalığıyla mücadele eden kardeşiyle ilgilenmek zorunda. Hayatında en olağan dışı durum ise kasabalarından geçmekte olan Becky ile karşılaşması! Becky, Gilbert’ın hayatına adeta bir güneş gibi doğuyor… Ona daha önce hiç karşılaşmadığı bir şeyi, aşkı armağan ediyor. Baş rollerinde Leonardo DiCaprio ve Johnny Depp‘in olduğu film, hayatın gerçeklerini gözler önüne seriyor.

7. Hayalet Süvari, 1999

Ichabod Crane, kendini bulunduğu mevkinin düzenini sağlamaya atayan, esrarengiz bir adam… Bir gün yaşanan kanlı cinayet vakaları silsilesini çözmek ve sonlandırmak üzere Sleepy Hollow isimli bir kasabaya gönderiliyor. Tüm kurbanları, kendilerine hiç merhamet gösterilmeden, kafaları bedenlerinden ayrılarak öldürülmüş buluyor. Tüm kasaba bu cinayetlerin bir hayalet tarafından gerçekleştirildiğini düşünürken Ichahold, yaşanan bu tuhaf olayların sonunu getiriyor.

8. Beyaz Şeytan, 2001

George Jung, küçük girişimci bir babanın oğlu. Ailesinin iki yakayı bir araya getirmekte ne denli zorlandığını görerek büyüyen ve bir yetişkin olarak asla maddi zorluklar yaşamamaya şartlayan bir adam… Kaliforniya’ya göç ediyor ve orada uyuşturucu işine bulaşıyor. Sonuçta, bir yandan maddi açıdan başarı, bir yandan da hapis geliyor. Ve hikaye burada başlıyor… Filmde Depp’e Penelope Cruz eşlik ediyor. 

9. Edward Makaseller, 1990

Edward Scissorhands’i yaratan mucit, işini tam olarak bitiremeden ölüyor ve Edward’ı makaslardan oluşan elleriyle bırakmak zorunda kalıyor… Münzevi bir yaşam süren genç, Peg Boggs’in onu evine götürmesiyle birlikte topluma karışmaya başlıyor. Fakat kimi sürprizler içeren bu buluşma, üzücü olaylara da gebe… Hüzünlü ve komik bir Frankenstein hikayesi olan yapımın yönetmenliğini, tarzın usta isimlerinden Tim Burton üstleniyor. 

10. Köstebek, 1997

1978 senesi… Joe Pistone işine ve teşkilatına sadık bir FBI ajanı. İşi gereği, altı yıldır mücevher hırsızlığı yapıyor ve Donnie Brasco olarak anılıyor. Sorun şu ki, Pistone bir süre sonra oynadığı role inanmaya ve gerçekten de Donnie Brasco olmaya başlıyor! Bir süre sonra mafyanın bağırsaklarında gezinmeye başlayan Pistone, gitgide kendini bu yeraltı kültürün içerisinde devinmeye başlıyor… Kim olduğunu unutmaya başlar başlamaz, tüm hayatını değiştirecek bir açmazın içerisine doğru sürükleniyor. Mike Newell’ın En İyi Uyarlama Senaryo dalında Oscar’a aday olan filmi Joe Pistone’un kendi yazdığı bir kitaptan, yani, gerçek bir hikâyeden yola çıkıyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise Al Pacino, Johnny Depp ve Michael Madsen gibi isimler var.

Johnny Depp

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam