James Blunt

James Blunt’ın Hüznü: You’re Beautiful Şarkısının Hikayesi

Ayşe Aslıhan

Sesiyle romantizmi iliklerinize kadar hissettiren, eski asker ve ünlü müzisyen James Blunt‘ın üç albümünden en çok öne çıkanı Back To Bedlam‘ın çıkış parçası: You’re Beautiful.

Peki ya klibi ve özellikle nakaratı ile bir an durup buruk bir gülümsemeyle dinlemekten kendimizi alıkoyamadığımız “You’re Beautiful” şarkısının hikayesinin ne olduğunu biliyor musunuz?

https://www.youtube.com/watch?v=ehToBz7zhqE

Bir röportajında bu şarkının gerçekliğinden söz eden müzisyen, soğuk bir kış gününde, sevgilisini Londra metrosunun kalabalığında, yanında daha önce hiç görmediği bir adamla görmüş. Hem de el ele… Bir an için göz göze gelmişler ve bir daha asla karşılaşmamışlar. James Blunt ise bu şarkıyı yazdıktan sonra, kimliği meçhul bu kadına teşekkür etmiş. Şarkının sözlerinde de tam o anı yakalamış.

My life is brilliant / Hayatım harika.
My love is pure.  / Sevgim saf. 
I saw an angelo f that I’m sure, / Bir melek gördüğüme eminim ,
She smiled at me on the subway.  / Metroda bana gülümsedi. 
She was with another man… / Başka adamla… 

Ayrıca, şarkıcının da tüm dünyaca tanınmasına neden olan çalışması “You’re Beautiful” olmuştu. Şarkı kısa sürede radyoların en çok istek alan çalışmalarından biri oldu ve Blunt müzik kariyerini bu hitle taçlandırdı. İngiltere listelerine 12. sıradan giriş yapan şarkı daha sonra haftalarca bir numaradaki hakimiyetini koruyacaktı… Herkesin hafızasında sesiyle iz bırakmış sanatçı, şimdilerde 40’lı yaşlarda ve içtenlikle yazdığı çok sevilen şarkıları hala dinlenmeye devam ediyor.

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam