kapan

Nepal’in En İyi Film Ödülü Kapan Filmine Gitti!

Suna Simge Çakmak

Ödüllü yönetmen Seyid Çolak‘ın yönetmenliğini üstlendiği “Kapan” filmi ödüle layık görüldü. Uluslararası Nepal Film Festivali‘nin uluslararası kategorisinde, En İyi Film Ödülü’nün sahibi oldu.

Başrollerinde Onur Dilber, Münibe Millet, Serkan Altıntaş, Yasemin Girgin, Sami Aksu, Güliz Oktar ve Yüksel Akça‘nın rol aldığı filmin senaryosunu ise Güven Adıgüzel ve Seyid Çolak birlikte kaleme aldı.

41. Uluslararası Moskova Film Festivali‘nde dünya prömiyerini üstlenen filmin; bugüne kadar birçok ülkede gösterildi. Yurt içinde ve dışında katıldığı festivallerden de birçok ödül aldı. Yönetmen Çolak; Türkiye, Almanya, İsveç, Belarus, İspanya, Hindistan, Bulgaristan, Rusya ve İrlanda‘nın da aralarında bulunduğu birçok ülkede bizleri temsil ettiklerini söyledi. Buna ek olarak da “Seyircilerin yorumları ve filmimizi kendi dünyalarından ele alışları bana farklı pencereler açtı. Jüri üyelerinin özel yorumları ve film eleştirmenlerinin kritiklerini de takip etmeye çalıştım” şeklinde bir yorumda bulundu.

kapan 3

Seyid Çolak, yurt içindeki festivallerin de çok önemli olduğunu söyledi. “Yurt içindeki festivaller ayrıca kıymetliydi. Hem filmimizi tartıştık hem de salon sorunu nedeniyle ulaşamayacağımız birçok ilimize, festivaller aracılığıyla filmimizi götürmüş olduk. Bu anlamda Anadolu’daki festivallerin devamlılığı önemli” gibi bir değerlendirmede bulundu.

“Sinema, toplumları birbirine yakınlaştıran ve tanıtan bir araçtır!”

Festival gösterimlerinde mutlaka katılmaya çalışan Çolak, “Hem ülkemiz sinemasının nasıl geliştiğini anlatıyorum hem de çeşitli bilgi kirliliğinin önüne geçmiş oluyoruz. Sinema, toplumları birbirine yakınlaştıran, hatta tanıtan bir araç. Bu anlamda özgün hikayelerimizi anlatarak yoluma devam etmek istiyorum” dedi.

Nepal‘in Katmandu şehrinde düzenlenen 3. Nepal Uluslararası Film Festivali jürisi, “Kapan” filminin seçilme gerekçesini, “İzleyicilerin insani duyarlılığını kamçılayan ve bunu şiirsel bir sinematografiyle sunan güçlü bir yapım.” ifadeleriyle aktardı.

Katıldığı festivallerden ödülle döndü

28. Uluslararası Madrid Film Festivalinde Avrupa Prömiyerini yapan film ayrıca 9. Uluslararası Malatya Film Festivalinde “En İyi Yönetmen Ödülü” ile “En İyi Müzik Ödülü”, 7. Uluslararası Antakya Film Festivalinde “En İyi Yönetmen” ile “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü”, 7.Uluslararası Boğaziçi Film Festivalinde “FİYAB En İyi Yapımcı Ödülü”, 7. Kayseri Film Festivalinde “Elia Kazan Jüri Özel Ödülü”, 5. Uluslararası Saidia Film Festivalinde ise Büyük Ödül’ün sahibi olmuştu.



Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam