kayhan

IMDb Puanına Göre En Kötü Yerli Filmlerimiz

Aygün Akdağ

Ülkemizde IMDb puanı ile dünya sıralamasına giren dizi ve filmlerimiz var, ama bir yandan sıralamanın en alt sıralarında olan dizi ve filmlerimiz de mevcut… Her zaman iyiyi görecek değiliz ya! Bu kez sizler için IMDb puanına göre en kötü Türk filmlerini sıraladık.

Avanak Kuzenler / IMDb Puanı: 2.4

Borcun vadesi gelince köşeye sıkışıp epey bir dayak yedikten sonra çare arayışları haliyle en akla gelmedik fikirlere kadar ulaşmak zorunda kalır. Birbirinden farklı özellikleri olan üç avanak kuzen, bir araya gelip bir CD-DVD dükkanı açtıklarında, işi yüzlerine gözlerine bulaştırırlar. Bu kuzenlerden Serkan’ın yıllar yılı hayali bir mucit olmaktır. Tankut bir jön gibi davranarak memlekette bu konuya dair olan gereksinimi tamamlamanın peşindedir. Neco ise kadınlara fazlasıyla düşkün olup yine de diğerlerine göre daha olgun ve mantıklı davranabilen kuzendir.

Pak Panter / IMDb Puanı: 2.4

https://www.youtube.com/watch?v=_L80jvz9x8w

Rusya’da kaçırılan Enerji Bakanını kurtarma işi büyük risk taşımaktadır ve hataya yer yoktur. Bunun için ülkemizin özel laboratuvar koşullarında yetiştirdiği en deneyimli ve yetenekli casuslara gerek vardır. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar Kurulu, istihbaratın başı Fahrettin Beye başvurur. Fahrettin Bey, bu görevi SPP ve PP7 adlı ajanlara verir. Ajanlar Rusya yerine yanlışlıkla Azerbaycan’a inerler, burada Gülinaz ve yeğeni Selma ile tanışırlar. 

Kayhan / IMDb Puanı: 2.1

Kayhan, Togan Gökbakar’ın yönettiği ve senaryosunu Şahan Gökbakar ile birlikte yazdığı Türk komedi filmi… Şahan Gökbakar’ın “Kime Diyorum” adlı televizyon programında canlandırdığı Kayhan karakterinin sinema uyarlamasıdır. Recep İvedik filmiyle adını geniş kitlelere duyuran Gökbakar, bu filmiyle çok da sevilemedi.

Dünyayı Kurtaran Adam’ın Oğlu/ IMDb Puanı: 1.7

Çetin İnanç’ın 1982 yılında sinemalara taşıdığı Dünyayı Kurtaran Adam’ın şöhreti ülkemiz sınırlarını aşalı uzun zaman oldu. Trash filmler kategorisinde kült mertebesine ulaşan yapımın devamı uzun yıllar sonra başrolünde yeniden Cüneyt Arkın’la hayat buluyor. Maddi olanaksızlıklar yüzünden tuhaf yollar ile kotarılan 82 tarihli ilk yapım, başlangıçta alaya alınmış ancak ‘dünyanın en kötü filmi’ ünvanını kazandıktan sonra hatırı sayılır bir ilgiye kavuşmuştu. Bu devam filminde de ilk filmin başarısının tekrarlanması hedefleniyor: 2055 yılında kainat hala huzura kavuşamamış, evreni sükunete erdirecek bir hükümet kurulamamıştır.

Neşeli Gençlik / IMDb Puanı: 1.4

neşeli gençlik,

Neşeli Gençlik filmi cinsellikle tanışmaya başlayan bir gencin başından geçen olayları anlatıyor. Plan devam ederken oynanan maçlar, verilen partiler, revü kızları, hocalarla olan ilişkiler, kavgalar ve komik, erotik olaylar süresince gençler eğlencenin sınırlarını zorlayacaklardır. Film temelde Amerikan Pastası‘nın konusunu andırsa da tabi ki o başarıyı yakalayamadı.

Cumali Ceber: Allah Seni Alsın / IMDb Puanı: 1.0

https://www.youtube.com/watch?v=0ZCAXbL_nDk

Cumali Ceber, 4 Ağustos 2017’de vizyona giren, Halil Söyletmez’in oynadığı sinema filmidir. Cumali Ceber karakterinin sosyal medyada sevilmesi üzerine çekilmiştir. Filmin senaristi Cihan Berk Berkeban’dır. Yönetmenliği ise Gökhan Gök üstlenmiştir.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam