festival

Dünyanın En İlginç 10 Festivali

Aygün Akdağ

Yurt dışı planı yapmadan önce muhakkak bu festivallere göz atın. Dünyanın farklı birçok noktasında gerçekleşen bu ilginç etkinlikler sizi de cezbedecek.

1- Burning Man-ABD

festival

Dev ahşap kuklanın yakıldığı Burning Man festivali dünyanın en çok talep gören etkinliklerinden birisi. ABD’de Nevada bölgesindeki Black Rock çölünde Ağustos ve Eylül döneminde gerçekleşiyor. Ve dünyanın merakla takip ettiği festivallerin en başında geliyor.

2. Holi Festival-Hindistan

festival

Rengarenk bir festival olan Holi,Hindistan tanrısı olan Krishna’yı öldürmeye çalışan Şeytan Pootna’nın ölüm günü olarak kutlanıyor. Holi’nin gözleri üzerine çektiği konu ise müzik, dans ve birbirinden güzel sofralar.

3. İskeçe Karnavalı-Yunanistan

festival

Bu festival tamamen konsepti kostüm olan bir parti havasında. Yunanistan’ın büyük bir kısmının katıldığı festivale, halk kendi hazırladıkları kostümler ve maskeler ile katılıyor. Yunanistan’ın ülkemize olan sınır yakınlığı bu festivale katılma şansımızı arttırıyor.

4. Domates Festivali-İspanya

festival

Onbinlerce kişinin tonlarca domates ile deliler gibi eğlendiği bu festivalin anısı şöyle; La Tomatina, zamanında Buñol’a gelen konsey üyesinin halk tarafından yapılan domatesle protesto edilmesiyle yıllar içinde gelenekselleşerek festivale dönüşüyor. İspanya’da Buñol kentinde olan bu festival bir hafta sürüyor ve Buñol kenti tam anlamı ile bir domates sosu haline geliyor.

5-Rio Karnavalı-Brezilya

festival

Dünyanın her yerinde büyük bir zevk ile izlenen resmen dünyanın en ünlü festivali: Rio. Her günü milyonlarca insanın katıldığı karnaval gösterisi 1973’den beri yapılıyor. Güzel ve yetenekli kızlar ”Samba Kraliçesi” olmak için çaba gösteriyor.

6- Oktoberfest-Almanya

festival

Biranın başkenti olarak adlandırılan Bavyera’nın en büyük festivali Oktoberfest, Eylül sonunda başlayıp 2 hafta sürüyor. Festivalde Almanya’nın bira fabrikaları büyük çadırlar içinde kendi biralarını tattırıyorlar. Konserler, yarışmalar ve kostümlü geçitler festivale renk katıyor.

7-Ateş Festivali-İskoçya

festival

İskoçya’da gerçekleşen bu festivalde kendinizi Viking gibi hissedebilirsiniz. Kocaman davulların çaldığı, kalkan, balta, kılıç ve eskiden yapılan savaşlara ait birçok aksesuarı kuşanan Viking köstümlü insanların meşaleler ile dolaştığı bu festival, Viking gemilerinim yakılıp havai fişek gösterisiyle ile son buluyor.

8-Ölüler Festivali-Meksika

festival

Festivalin hikayesi Aztek’lerin ölüm tanrıçası Mictecacihualt anısına özel bir gün. Cadılar bayramının atası olarak görülen bu festivalde kuru kafa figüründen yiyeceklere kadar her şey göze çarpıyor.

9-Nice Festivali-Fransa

festival

Devasa çiçeklerin, konfeti şovlarının ve görkemli ışık şovlarının yer aldığı, resmen dünyanın en uzun festivali olan Nice festivali izleyenleri heyecana kaptırıyor.

10- Portakal Çiçeği Festivali-Türkiye

festival

Ve Son olarak, ülkemizde ismini dünyanın her yerine duyuran ve yoğun bir katılımcısı olan festival: Portakal Çiçeği Festivali. Portakal kokusu ve birbirinden renkli kostümler festivale renk katıyor. Adana’da 7. kez gerçekleşecek olan bu festival 7 nisanda başlayacak.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam