Fikri Karayel’den Yeni Tekli

Aygün Akdağ

Fikri Karayel’in yeni teklisi “Öl De Öleyim“, DokuzSekiz Müzik yapımcılığında dijital platfomlarda yayında.

“Yol” şarkısı ile herkesin gönlünde taht kuran Fikri Karayel şimdi de “Öl De Öleyim” diyerek tekrardan kulaklarımızın pasını silmeye geldi…

Fikri Karayel

Yoğun konser programına rağmen şarkı üretmeye devam eden sanatçı, 2020 yılında yeni projeleri ile dinleyicilerinin karşısına çıkacak. Sözleri ve bestesi kendisine ait olan şarkıda Karayel dinleyicilerini, arabesk ögeleri neredeyse hiç kullanmadan, duygu yüklü bir müzikle buluşturarak hayranlarına ters köşe yapıyor.

Şarkının düzenlemesi Tolga Erzurumlu, mix ve mastering çalışması Tarık Ceran, gitar ve yaylı tambur kayıtları başarılı müzisyen Cenk Erdoğan imzası taşıyor.

Yol yakın geri dönelim mi?
Yoksa korkmadan ölelim mi? Bile bile…

Elim kolum bağlı
Kelimeler korkak
Boğazım düğüm, ben de doldum
Taşamadım

İnceden yol alalım akşamüstü
Gönül her hecede gururla süslü

Dört gözüm açık
Gardım yukarıda
İhtimal zayıf
Sana ait olamadım

Öl de öleyim, resmen bunun peşindeyim
Senden önce kendimden vazgeçeyim
Bir şey söyle, gücüme gitsin
Her şey bitti. Bunu da fark edeyim

Fikri Karayel kimdir?

Fikri Karayel… Yorumcu, besteci, söz yazarı. Bir süre Londra‘da yaşayan Kıbrıslı şarkıcı küçük yaştan itibaren müzikle iç içeydi. Yaz tatillerinde buluştuğu grubu Refik ile Kıbrıs’ta düzenlenen bir organizasyonda “En İyi Beste”, “En İyi Grup” ve “En İyi Yorum” ödüllerine layık görüldü. Bu deneyim ilk kayıt denemeleri için bir tetikleme oldu. “Şehit” adını verdiği ilk bestesiyle Kıbrıs listelerinde bir numaraya yükseldi. Ardından, Haluk Levent “Karagöz ve Hacivat” albümünde bu parçaya yer verdi ve Fikri Karayel ilk kez söz yazarı olarak bir albümde yer aldı. 2015 yılında DokuzSekiz Müzik ile yolları kesişen Fikri Karayel, “Zor Zamanlar” isimli ilk albümünü yayınladı. Bu albümde yer alan “Hayal Edemezsin” isimli şarkısı “Seni Seviyorum Adamım” isimli sinema filminin Soundtrack şarkısı oldu ve daha sonrasında bir çok dizi ve sinema filmine şarkıları ile konuk oldu. Sanatçı 2018 yılında “Yol” isimli single çalışmasını müzikseverlerle buluşturdu. Hem dinleyiciler hem de yorumcular tarafından çok sevilen bu şarkı son dönemin en çok cover yapılan şarkıları arasında yer aldı. Aynı yıl içerisinde “Yorgunum Çok” isimli single çalışmasını yayımladı. Bu dönemde besteci kimliği ile de dikkat çeken Fikri Karayel, Murat Boz, Ayşe Hatun Önal gibi yorumculara da beste çalışmaları yaptı. Son olarak, 2019 yılında “Bir Şey Var” isimli single’ını dinleyicileriyle buluşturdu.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam