neslican

Demir Kadın Neslican

Ceren Çetinoz

Yaşam öyküsü ile milyonlara ilham olan, erken yaştaki kaybıyla Türkiye’yi gözyaşına boğan Neslican Tay’ın yaşam öyküsünü anlatan “Demir Kadın Neslican”  fragmanı yayınlandı.

Demir Kadın Neslican film, kanser tedavisi gördüğü sırada yaşama tutunma mücadelesiyle insanlara umut olan Tay’ın hayat hikayesini konu ediyor. Kanser teşhisi konmasıyla başlayan zorlu tedavi süresinin aktarıldığı filmde, Neslican’ın bu süreçte yaşadıkları, yaşama tutunma mücadelesi gözler önüne seriliyor.

Filmin senaryosunu senaryosunu Nalan Merter Savaş kaleme aldı. Yönetmenliğini ise Özgür Bakar üstlendi.

Filmde Neslican Tay’ı canlandıran isim Naz Çağla Irmak.

Fragmandaki görünen performansıyla şimdiden takdir toplayan Naz Çağla Irmak büyük merak uyandırdı.

Filmde Deniz Uğur, Mesut Akusta, Zeynep Elçin, Ahmet Haktan Zavlak, İlker Aksum, Özge Sezince Varley, Şeyma Peçe, Hasan Denizyaran, Cansu Fırıncı, Yurdaer Okur, Meral Çetinkaya, Sedef Şahin ve Nisa Sofiya Aksongur gibi sevilen isimler Irmak’a eşlik edecek.

“Demir Kadın: Neslican” 27 Ocak’ta, yani bugün, beyaz perdede.

Neslican Tay Kimdir?

Türk kanser aktivisti  Tay, sosyal medya üzerinde yaptığı yaşama azmi temalı paylaşımlarla tanınıyor. Bu paylaşımlar pek çok insana ilham olmuştur. Tay 1998’de Bursa’da dünyaya geldi.  14 Ağustos 2017’de sosyal medya üzerinden hastalığıyla ilgili gelişmeleri anlatmaya başladı. Temmuz 2017’de bacağındaki tümörden dolayı bacağını kaybetti.  ‘Ben Bir Bacaktan İbaret Değilim.’ sloganıyla yaptığı TED konuşmasından sonra tanınırlığı arttı. YouTube kanalı 800.000’den fazla takipçiye ulaştı20 Eylül 2019’da malign mezenşimal tümör sebebiyle hayatını kaybetti.  Kanseri üç kez yenen Tay, son kez kansere yakalandığında “Kaybedersem bile savaşarak kaybedeceğim” demişti. Cenazesi Rize’ye defnedildi.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam