The Human Voice

The Human Voice: Kısa Film Dediğin Böyle Olur

Cansu Özer

Ünlü yönetmen Pedro Almodovar‘ın Tilda Swinton‘lı kısa filmi The Human Voice MUBI kütüphanesinde yerini aldı. Bol bol Almodovar kırmızısı gördüğümüz ve Tilda Swinton‘a tekrar aşık olduğumuz 30 dakikalık bir şölen. The Human Voice‘a gelin yakından göz atalım ve başarılı yanlarını inceleyelim!

Tek Kişilik Bir Şölen: The Human Voice

Jean Cocteau’nun aynı adlı oyununu 30 dakikalık kısa bir film olarak önümüze getiren Almodovar, bu sürede bir kadının ayrılık sonrasında yaşadığı evreleri sergiliyor. Yalnız ve çok aşık bu kadının yaşadıkları postmodern bir sahnede gözler önünde!

Tilda Swinton‘ın muhteşem oyunculuğuyla yas evrelerine bir bir tanık oluyoruz. Baş karakterimizin dengesiz ruh hali, yer yer yükselen öfke nöbetlerini ve kabullenememeyi ama en sonunda bir yangın ile aşkı yok edişini bir sanat eseri olarak izliyoruz.

the human voice

Yönetmenimiz, Jean Cocteau‘ya saygı duruşu olarak filmi kocaman bir plato içinde çekmiş. Bunun filme ayrı bir estetik kattığını söylemeden geçemeyeceğiz. Bir tiyatro oyununun olabilecek en estetik bir biçimde sinemaya uyarlanmış bir versiyonu, The Human Voice. Bu plato numarasının oluşturduğu yapaylığın ve Tilda Swinton‘ın muhteşem oyunculuğun getirdiği müthiş inandırıcılığın harika bir sentezi. 30 dakika boyunca süren bir monoloğun yer yer yorucu bir etkisi olsa da duyduğunuz hayranlıkla birleşince bu hiç göze çarpmıyor. Ayrıca telefon görüşmesi boyunca karakterimiz her an yıkıldı, yıkılacak derken ayağa kalkıyor. Bu çok hoştu. En sonunda aşkın yanışı ve kapının açılışıyla gün ışığı bizim için de doğuyor.

Sonuç olarak Pedro Almodovor’un ilk ingilizce filmi The Human Voice, duyguların seyirciye bol bol geçtiği bir baş yapıt olmuş. Kısa ama heyecan verici bir deneyim. Mutlaka İzlemelisiniz!

Ayrıca filmimizin künyesini ve fragmanını da aşağıya bırakıyoruz. İyi seyirler!

Yönetmen / Senaryo : Pedro Almodóvar
Özgün yapıt : Jean Cocteau
Görüntü Yönetmeni : José Luis Alcaine
Kurgu : Teresa Font
Müzik : Alberto Iglesias
Oyuncular: Tilda Swinton

The Human Voice fragmanı yayında!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam