kore

Kore Sineması: Mutlaka İzlemeniz Gereken Filmler!

Cansu Özer

Kore sineması pek çok izleyicinin biraz ön yargılı davrandığı bir alan… Fakat her sene birbirinden kaliteli işler çıktığını gözlerimizle görüyoruz. Karşınızda ön yargılarınızı kıracak, mutlaka izlemeniz gereken Kore filmleri!

En İyi Kore Sineması Filmleri, huzurlarınızda.

Memories of Murder (2003)

kore sineması

Bong Joon-honun yönettiği 2003 Güney Kore yapımı Memories of Murder, 1986 ve 1991 yılları arasında Hwaseong, Gyeonggi şehrinde yaşanan ve ülkenin ilk seri cinayetleri olan gerçek bir suçu konu edinir. Yani filmimiz bir “based on true story.”

Temposu düşmeyen, gizemi her dakika koruyan bir film. Ayrıca harika bir sinematografiye de sahip. Kore sineması için de oldukça önemli bir yere sahip bu filmi izlemenizi tavsiye ederim.

 

The Haindmaiden (2016)

kore sineması

Güney Kore’nin en ünlü yönetmenlerinden Park Chan-wook’u aslında hepimiz Oldboy filminden tanıyoruz. The Haindmaiden de kendisinin kesinlikle ustalık eserlerinden biri.

1930’lu yıllarda Japonya sömürgesi Kore’de kendisini Kont olarak tanıtan dolandırıcı Fujiwara, gizemli ve zeka olarak biraz saf görünen varis Leydi Hideko’nun servetini ele geçirmek için onu kendisine aşık etmeye karar verir ve yeni hizmetçisi Sook-hee’yi ona yardım etmesi için kiralar. Hizmetçinin hanımefendisine delicesine aşık olması işleri değiştirecektir.

 

 

Parasite (2019)

kore sineması

Kore Sineması konuşulur da Parasite önerilmeden olur mu? Tabii ki olmaz! O Kore yapımı filmlerin en ünlüsü… Bu ünü hak etmediğini de söyleyemez. 92. Oscar Ödüllerinde, En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Uluslararası Film ve En İyi Orijinal Senaryo ödüllerini alarak rüştünü ispatladı. 6 dalda aday olan ve 4 ödül kazanan Parazit, ayrıca Oscar tarihinde ilk kez İngilizce olmayan bir film olarak En İyi Film (Best Picture) ödülünü alma başarısını gösterdi, daha ne olsun!

Kim Ki-taek, karısı Chung-sook, oğlu Ki-woo ve kızı Ki-jeong ile oldukça fakir bir hayat yaşamaktadır. Düşük ücretli işlerde çalışmaktan ve ay sonunu zor getirmekten yorulan bu ailemizin hayatı oğulları Ki-woo’nun zengin arkadaşına ders vermeye başlamasıyla değişecektir.

 

Burning (2018)

kore sineması

Murakami öyküsünden uyarlanan Burning, genç yaşta iki genç ve Ben arasındaki aşktan doğan bir gerilim filmi. Bu aşk öyküsünün yanı sıra film Güney Kore’nin bozulmaya başlayan sosyoekonomik yapısına da ışık tutuyor.

Chang-dong Lee’nin yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerini Ah-in Yoo, Steven Yeun, Jong-seo Jeon paylaşıyor.

 

 

Mother (2009)

Yirmi yedi yaşındaki sessiz ve zihinsel engelli Do-Joon cinayetle suçlanır. Annesi oğlunun masumiyetini ispatlamak için gerçek katilin peşine düşer. Ancak bu süreçte kasaba halkının sırları açığa çıktıkça, kimsenin gerçekten masum olmadığı ortaya çıkar. Mother, bir annenin çocuğunu korumak için ne kadar ileri gidebileceğini anlatıyor. Kore Sineması içindeki sağlam filmlerden biri.

 

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam