BETERBÖCEK

Oscar Ödüllü En İyi 7 Fantastik Film

Aygün Akdağ

Hayal gücünün sınırlarını zorlanması, ilgi çekici kahramanların sunulması ve sıradanlığın ötesine geçilmesi fantastik filmlerin en çok tercih edilmesinin nedenleri… İzleyenleri farklı dünyalara götüren, Oscar almış, en iyi fantastik filmlerin listesini sizler için hazırladık! Sizin favoriniz hangisi?

1- Gerçek Kötüler

Hapisteki süper güçlü kötü adamlar, dünyanın en tehlikeli takımını toplamak için biraraya gelir. Devletin emri ile en güçlü silahlarla donatılır ve gizemli bir suç örgütünü yenmeleri için göreve gönderilirler…

2- Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü

Tek Yüzük’ün yok edilmesi için verilen mücadeleyi konu ediyor. Sauron’un orduları büyüdükçe büyümektedirler. Frodo ve onun can dostu Sam, korku dolu bir yolculuğun göbeğinde, korkunç Mordor’a adım adım yaklaşmaktadırlar.

3- Yıldız Savaşları: İmparator

İmparator Darth Vader’ın da yardımıyla asileri ezerek evreni hakimiyeti altına almaya çalışmaktadır. Casus robotlar sayesinde asilerin merkezinin Hoth gezegeninde olduğunu öğrenir ve birlikleri oraya gönderirler. Luke Skywalker, Han Solo ve Prenses Lea, son anda Bulut Şehri’ne kaçarlar.

4- Pan’ın Labirenti

Fantastik bir dünyaya kaçan küçük bir kızın hikayesini anlatıyor. İspanya’da faşist iktidarın tüm vahşetinin gölgesinde yalnız bir kız çocuğu olan Ofelia, sadist eğilimleri olan babasının etrafındakilere yaptığı tüm eziyetleri bizzat gözlemlemektedir. Bu küçük kız çocuğunun gerçeklikten kaçabileceği tek yer kendi hayal gücüdür. 

5- Avatar

Yarı-felçli bir savaş gazisi olan Jake Sully, kendilerine özgü dilleri ve kültürü olan, barış ve doğa ile örtülü bir çevrede yaşayan Na’vi halkının arasına gönderilir. Askeri bir şirket uzaktaki bu gezegeni ve barındırdığı kaynaklaro incelemek üzere Avatar adlı bir program oluşturmuştur.

6- Kaplan Ejderha

Zamansızlığın ortasındaki bir Çin İmparatorluğu… Federal düzenin egemenliği hüküm sürmektedir. İki savaşçı, çalınan değerli bir kılıçın ve ürkütücü bir firarinin peşindedirler. Takip esnasında bir kız ile tanışırlar. Bu kız, soylu bir adamın kızıdır. İşin ilginç yanı, kızın bedeni dövüşmek için müthiş bir eğitim almıştır. Her biri, tüm hayatlarını değiştirecek kararların eşiğinde olan üç kişi, fantastik bir yolculuğa çıkarlar.

7- Beter böcek

BETERBÖCEK,

1988 ABD yapımı fantastik komedi filmidir. Ama evlerini emlakçıdan satın alan züppe şehirli aile eve yerleşince huzurları kaçar ve yeni işgalcileri defetmek için Beter böcek adlı başka bir hortlaktan yardım istemek zorunda kalırlar...

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam