yenii turku

Yeni Türkü 40. Yılını Kutladı

Suna Simge Çakmak

Yeni Türkü, 40. yılını muazzam bir konser ile kutladı. Vadi Açıkhava’da verilen bir konserle taçlandırdılar. Müzik dünyasının önemli isimlerinin de katıldığı konserde bir çok farklı renk vardı.

Derya KöroğluErkin HadımoğluFurkan Bilgi, Serdar Barçın, Sezer Alemdar ve Bahadır Tanrıvermiş’ten oluşan Yeni Türkü gurubu dostları ile özel bir gecede kutladı.

 “Fırtına, “Yağmurun Elleri”, “Olmasa Mektubun”, “Telli Telli”, “Maskeli Balo”, “Çember” gibi birçok unutulmaz şarkıyla hafızalarda yer eden grup, pazar akşamı Vadi Açıkhava’da müzikseverler ile buluştu.

Yeni Türkü’nün kısa hikayesinin anlatıldığı video ile başlayan, sonrasında Sunay Akın’ın anlattığı hikayeyle daha da renklendi. İlk şarkısı “Sardunyaya Ağıt” oldu. Müzik dünyasının önemli solist ve grupları da konuk sanatçı olarak sahneye çıkıp Yeni Türkü’ye eşlik etti.

Athena , Cem Adrian, Ceylan Ertem, Eda Baba, Hayko Cepkin, Şevval Sam, Kalben gibi bir çok sanatçı unutulmaz gecenin konukları oldu.

Telli telli telli şu telli turna
Sanma ki yaralı uçmaz bir daha
Takılmış kanadı göçmen buluta
Anlatır eski beni şimdiki bana

Sakın çıkma patika yollara
O dağlara kırlara o karlı ovaya
Yenik düşüyor herşey zamana
Biz büyüdük ve kirlendi dünya

Telli telli telli şu telli turna
Sanma ki yaralı uçmaz bir daha
Takılmış kanadı göçmen buluta
Döner gelir birgün konar yurduna

Telli telli telli şu telli turna
Ne kalmış buralı göklerden başka
Ne kalır yarına bizden sonraya
Herşey binip gitmiş uçurtmalara


Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam