melike şahin

Spotify’dan Kadınlara Özel Program: EQUAL Müzik

Ayşe Aslıhan

Spotify’ın kadınlara özel oluşturduğu “EQUAL Müzik” programı oldukça dikkat çekici bir listeden oluşuyor. Ayrıca programda bizden isimler de var!

Spotify’ın “EQUAL Müzik” programında Lil Zey ve Melike Şahin de bulunuyor. EQUAL Müzik Programı ile Spotify’ın New York Times Square’deki meşhur reklam kampanyalarında yer alan ilk Türk sanatçı, Melike Şahin oluyor!

Daha önce duyurduğu gibi Spotify, Mart ayında Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak üzere yepyeni global müzik programıhayata geçirmişti. Spotify bu lansmanın hemen ardından programı da sundu.. EQUAL Müzik Programı ile müzik sektöründe kadın eşitliğini güçlendirmek üzere global taahhüdünü bir adım öteye taşıyor. 

“EQUAL” MÜZİK İLE MÜZİK DÜNYASINDA CİNSİYET EŞİTLİĞİ GÜÇLENDİRİLİYOR

Müzik sektöründe yer alan kadın içerik oluşturucuları tek bir marka altında destekleyen bu global program oldukça mühim. Program, müzik dünyasında cinsiyet eşitliğini güçlendirmek üzere tasarlandı. Listelerde yer alan 5 sanatçıdan yalnızca 1’i kadın. Bu durum, aslında kadınların Spotify’ın başarısının ve genel olarak müzik sektörünün ne derece ayrılmaz bir parçası oldukları gerçeği ile tam bir tezat oluşturuyor. Spotify, bu eşitsizliklerin üstesinden gelme sorumluluğunu ciddiye alıyor ve tüm kadın içerik oluşturucuların çalışmalarını öne çıkarmanın ilk adımının, kadınlara fırsat yaratmak üzere kritik kaynakları onlarla buluşturmak olduğuna inanıyor. 

Özel programın açılışını yapan sanatçılardan bazıları şöyle: Melike Şahin (TÜRKİYE), Saweetie (ABD), DUDA BEAT (Brezilya), Griff (İngiltere), Natalia Lafourcade (Meksika), Zoe Wees (Danimarka/İngiltere).  

  • EQUAL Yerel Çalma Listeleri: Her bir çalma listesi, Japonya’dan Arjantin’e, Malezya’dan İngiltere ve Türkiye’ye kadar 50’den fazla ülkedeki 35 farklı pazarı yansıtıyor.
  • EQUAL Global Çalma Listesi: “Best-of” ana çalma listesi, dünyanın dört bir tarafından programa dahil olan kadın sanatçıların müziklerinden oluşuyor. Her ay yenilenen içeriği ile müzikseverlere sınırların ötesine taşan bir müzik deneyimi sunuyor. EQUAL global çalma listesine ilk bir ay boyunca Türkiye’den iki güçlü kadın sanatçı konuk oluyor. Alternatif pop müziğin son yıllarda öne çıkan kadın sesi Melike Şahin. Rap müziğin iddialı kadın sanatçısı Lil Zey.

Diğer yandan Melike Şahin bir ilki başardı! Şahin, EQUAL Müzik Programı ile Spotify’ın New York Times Square’deki meşhur reklam kampanyalarında yer alan ilk Türk sanatçı oldu.

  • Ayın EQUAL Sanatçıları: Program kapsamında yer alan her pazardan bir sanatçı, kendi ülkesinin yerel çalma listesinin kapağında yer alıyor. Türkiye’de ise ilk ay Türkiye’deki yerel çalma listesinin kapağında son yılların yükselen güçlü kadın sesi Melike Şahin yer alıyor.
  • Sanatçılar için pazarlama aktiviteleri: Ayın EQUAL sanatçısı, sanatçıların kendi ülkelerinde, daha da ötesinde onlara önemli bir büyüme sağlayan Spotify’ın editoryal alanında hem organik olarak hem de platform içerisinde öne çıkarılıyor.  
  • Kadınların Oluşturduğu Çalma Listesi: Türünün ilk örneği EQUAL+NOTEABLE çalma listesi, dünyanın her yerinden 100%’ü kadın şarkı sözü yazarları, kadın yapımcılar ve kadın sanatçılar tarafından yazılan, yapımı üstlenilen ve söylenen 40 şarkıyı kapsayan bir liste. Yeni çalma listesi müzikseverlere iyi bir deneyim sağlıyor. Ayrıca farklı perspektiflere sahip bir dizi yetenekli içerik oluşturucunun müziğini keşfetmelerini sağlayan yeni ve özel bir alan sunuyor. 
  • EQUAL Board: Dünyanın dört bir yanındaki kadınları güçlendirmek için Spotify ile güçlerini birleştiren ve aslında bir kurumlar ağından oluşan EQUAL Board’a şimdiye kadar katılanlar arasında bambaşka isimler var. She’s the Music (ABD), Girls Rock Australia Network (Avustralya), She Said So (İtalya), MEWEM Europa (Avrupa), Girls Connected (Kanada), Music Women (Almanya) gibi platformlar yer alıyor. 

“UYKUMUN BOYNUNU BÜKME” LİSTELERDE!

EQUAL global çalma listesinde yer alan Melike Şahin konuyla ilgili olarak şunları söyledi.

“Spotify’ın EQUAL Müzik Programı kapsamında oluşturduğu global çalma listesinde, dünyanın dört bir yanından kadın müzisyenlerin şarkıları yer alıyor. Ben de “Uykumun Boynunu Bükme” adlı şarkımla bu çalma listesinde bulunmanın haklı gururunu yaşıyorum.” 

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam