Matrix

Matrix 20 Yaşında: Doğum Günü Şerefine Yeniden Vizyonda!

Ayşe Aslıhan

Larry ve Andy Wachowski kardeşlerin yazıp-yönettiği, 1999 çıkışlı bilim kurgu filmi Matrix; milyonlarca insanın en sevdiği film olmasının yanı sıra, bugün bile IMDB sıralamasında 18. yerini koruyor. Yayınlandığı tarihten seneler sonra, hala büyük bir ilgiyle seyredilen film; 20. yılı sebebiyle yeniden vizyonda!

Baş rollerinde Keanu Reeves, Laurence Fishburne ve Carrie-Anne Moss’un oynadığı kült film Matrix, çıkış yaptığı seneye göre çok başarılı efektlere sahip. Oscar ödüllü film; Dolby, Warner Bros. ve AMC’nin yaptığı açıklamalara göre; AMC’deki Dolby Sinema’da bir hafta sürecek olan etkinliğinde çıkışının 20. yılı şerefine yeniden beyaz perdede olacak.

“Matrix’i Dolby Vision ve Dolby Atmos’ta tekrar canlandırmak, Wachowski kardeşlerin 20 yıl önce yarattığı şahesere saygı göstergesi niteliğinde. Filmin hayranları, yavaş hareket eden mermiler gibi akıllara kazınan sahneleri son derece ayrıntılı bir şekilde görebilecek ve deneyimleyebilecekler!”
Doug Darrow, Dolby Başkan Yardımcısı

Dolby Sinema, sinemaseverler tarafından “en gelişmiş görseli ve sesi birleştiren, izleyiciler için birinci sınıf sinema” olarak tanımlanmakta. Dolby Vision’ın yardımı ile ortaya çıkan sinema filmleri, diğer sinema salonlarının aksine daha gerçekçi derinlik algısı, daha parlak ve daha canlı renkler sunabiliyor.

Matrix severler, bu deneyimi merakla bekliyor.

MATRİX’İN KONUSU NEDİR?

Bir bilgisayar programcısı olan Thomas Anderson, aynı zamanda Neo takma isimli çok usta bir hacker’dır. Ancak siyah takım elbiseli ve gözlüklü adamların yakın takibindedir… Bu takibin nedenini ise karşılaşacağı Morpheus’dan öğrenecektir. Neo, birden kendini Morpheus‘un anlattıklarına güvenmek zorunda kaldığı büyük bir komplonun içinde bulur. İçinde yaşadığımızı sandığımız bu dünya tamamıyla aldatıcıdır!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam