uğur gallenkuş

Karma Galeri: Savaş ve Barış Bir Arada!

Aygün Akdağ

Sokakta, evde, kıraathanelerde, iş yerinde, öğlen yemek masasında hemen hemen her yerde her gün izlediğimiz, belki de on dakikalık sohbetin sonucunda unuttuğumuz kanlı bir gerçektir savaş… Sömürgeciliği, yoksulluğu, haksızlığı beraberinde sürükler. Oysa bütün insanlar, delice yaşamak ister.

Bu yazımızda sizlere acı savaş fotoğrafları ile barış ve eğlenceye doymuş ülkelerin fotoğraflarıyla birleştiren başarılı sanatçı Uğur Gallenkuş’un kolajını sunacağız.
Kelimelerin kifayetsiz kaldığı yerden…

Peki Uğur Gallenkuş kimdir?

1990 senesinde Niğde’de dünyaya gelen Uğur Gallenkuş, ilköğretim, orta öğretim ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. Daha sonra 2013 senesinde Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Yönetimi’nden mezun oldu. Mezun olduktan sonra bir süre farklı işler yapan Gallenkuş, daha sonra özel bir şirketin e-ticaret sitesini yönetti.

Uğur Gallenkuş’un 4 yıl önce boğulan bir Suriyeli çocuğun fotoğrafı, bütün dünyanın ilgisini çekmeyi başarmıştı. Gallenkuş, Türkiye’de dramatik bir boyuta evrilen Suriyeli sığınmacılar meselesinden derinden etkilendi… Suriye’de yaşanan trajediyi kendisine has üslupla ifade eden ve sosyal medya hesaplarından takipçileri ile paylaşan Uğur Gallenkuş, sıra dışı tarzı ile diğer sosyal medya fenomenlerinden oldukça ayrı bir yere sahip.

Kendisinin ilgi alanı; insanların her gün şahit olduğu sıradan olayları, zıtları ile vererek bir farkında olma bilinci uyandırmak ve güncel meseleleri bu sayede daha zinde ve daha etkili bir şekilde ifade etmek… Bunu ise fotoğrafları kullanarak yapıyor. Oldukça başarılı fotoğraf sanatçısı Gallenkuş, herkesi etkilemeyi başarıyor…

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam