erkan oğur

Erkan Oğur’un Ninesine İthafen Yazdığı Şarkı: Varlık

Ayşe Aslıhan

Son olarak Mart ayında yayınladığı “Ben Dervişim Diyene” parçasıyla dinlediğimiz usta isim Erkan Oğur, bugün itibariyle yeni bir teklisini dinleyicisine sundu.

Onu Halk Müziği icrası konusunda teşvik eden ilkokul müzik öğretmeni yalnız onun için “İlkokulu bitirdiğinde, bizim yöreden çalmadığı saz kalmamıştı.” demişti… Özellikle Oğur dikkat çekiyordu! Müzik yaşamı boyunca da aynı zamanda pek çok müzisyene ilham kaynağı oldu. Ayrıca bağlama ustalarına da işlerini yaparken adeta sufle vermişti Erkan Oğur. “İnsanın, salt yaşantısı ve yapıp ettiklerinin doğayla uyumlu olduğu müddetçe başarıya erişme şansı vardır.”

Erkan Oğur‘un özellikle ninesine ithafen yazdığı şarkı “Varlık” şimdi tüm dijital platformlarda yayında!

Bir süredir açtığı müzik okuluyla aktif olarak ilgilenen Erkan Oğur yeni bir şarkı yayınladı. Daha önceki albümleri ve şarkılarında da çalıştığı Kalan Müzik etiketiyle geldi. Çocukluk yıllarının geçtiği Elazığ’dan izler taşıyan yeni şarkı “Varlık” tek seferde etkileyici. Şarkıyla ilgili sanatçı açıklamasında, ninesi Cemile Oğur‘a ithafen hazırladığını ifade etti.

Şarkının sözleri ise şöyle;

Günler bize bergüzar, akıp gidiyor yıllar
Kendine çıkar yollar, yürüdüğümüz yollar
Bilmez misin kudretten?

Ömrümüzdendir günler, alnımızda yazılar
Dua dağında mezarlar, bastığımız topraklar

Oldum zülfünün teli, ay gun korusun seni
Hayat versin peri suyu, varlığın sonsuzluğu

Perde kalktı aradan, sana kaldı yaradan
Bu esrar aşığa ayan gül cemalinin nuru

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam