32. Ankara Uluslararası Film Festivali başladı!

Reha Özcan

Aziz Nesin Emek Ödülü sinema ve tiyatro sanatçısı Perihan Savaş’a, Sanat Çınarı Ödülü yazar Erendiz Atasü’ye, Kitle İletişim Ödülü senarist ve yönetmen Gani Müjde’ye gitti.

32. Ankara Uluslararası Film Festivali CerModern Konferans Salonu’nda düzenlenen törende, ayrıca Onur Ödülleri de sahiplerini buldu.

Öncelikle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Aziz Nesin Emek Ödülü”Perihan Savaş‘a verdi. Senarist ve yapımcı Tayfun PirselimoğluSanat Çınarı Ödülü“nü yazar Erendiz Atasü’ye taktim etti.

Gani Müjde Ödülünü Türk Sineması ve Mizahına İthaf Etti.

Onur Ödülü aldığı için mutlu olduğunu söyleyen Perihan Savaş, sinema emekçileri adına ödül aldığını söyledi.

Ödülünü eşi Belma Canciğer’den alan Gani Müjde, birkaç gün sonra doğum günü olduğunu söyledi. Eşine, “Hediyeyi bedavaya getirdin.” diyerek espri yaptı. Gani Müjde, ödülünü Türk sinemasına ve mizahının ustalarına ithaf ettiğini de ekledi.

Emine Yıldırım, Sevil Demirci ve Vildan Erşen‘den oluşan seçiciler kurulu oradaydı. Ve onlar tarafından özellikle 10 proje değerlendirmeye girdi.

İlk kez uygulanan 10 bin liralık “Jüri Teşvik Ödülü“nü “Aforoz” filminin yönetmeni Yılmaz Özdil aldı. Yönetmen Burcu Aykar’ın “Gölgeler Çekildiğinde” projesi de ödül aldı. “Proje Geliştirme Desteği Özel Ödülü”ne layık oldu.

Festival 12 Kasım’a kadar sürecek.

Ankara Film Festivali, 4-12 Kasım 2021 tarihleri arasında Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda! Festival ile ilgili detaylar ve etkinlik takvimi “filmfestankara.org.tr” adresinde. Ayrıca festivalin sosyal medya hesaplarında olacak.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam