Gerçek Hikaye: The Photographer of Mauthausen

burcinturna

Ekim 2018’de yayınlanan İspanyol yapımı film, 2017 yılında aynı isimle yayınlanan bir kitaptan uyarlanmış gerçek bir hikaye!

Film 2. Dünya Savaşı sırasında Nazi kampında geçiyor. Mathausen kampında tutulan ve çoğunluğunu ispanyolların oluşturduğu komünist ve antifaşist Franko karşıtı savaş rehinelerinin hikayesini anlatıyor. Nazi soykırımını katalan bir grup açısından ele alan şimdiye kadarki tek film diyebiliriz. Yönetmeni ise başarılı ispanyol Mar Targarona.

Filmde tamamen gerçek fotoğraflar kullanılıyor. Fotoğrafların hikayesi ise şöyle: Francisco Boix bu kamptaki rehinelerden biri ve Nazi komutanları tarafından fotoğrafçı olduğu için görevlendiriliyor ve öldürülen yahudilerin ölmeden önceki fotoğraflarını çekip belgeliyor.

Savaştan sonra çekilen fotoğraf eldeki tek kanıt. Francisco’nun savaşı da tam burada başlıyor ve film sizin içine alıyor. Sanatsal karelerin yoğun bir şekilde kullanıldığı filmde, fotoğrafların canlandırmaları da oldukça gerçekçi ve başarılı. Mutlaka izlenmesi gereken Nazi filmlerinden biri.

Kullanılan gerçek fotoğrafların galerisine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam