IPPA

4. Uluslararası Pakistan Prestij Ödülleri Töreni İstanbul’da!

Ayşe Aslıhan

Uluslararası Pakistan Prestij Ödülleri’nin (IPPA) sahiplerini bulduğu ödül töreni, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde oldu!

HUM TV ve Türkiye-Pakistan Turizm Komisyonu işbirliğiyle düzenlenen törene farklı ülkelerden ünlü oyuncu, yönetmen ve yapımcılar İstanbul’a geldi. Etkinliğe katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmed Miesbach Demirkan, AA muhabirlerine yaptığı açıklamada, Pakistanlıların Türkiye’ye olan sevgisini ve saygısını anladıklarını söyledi.

“Pakistan’ın böylesine önemli bir etkinliğinin İstanbul’da yapılmış olması bizi mutlu ediyor. Onların bize duyduğu sevgiyi gösteriyor. Dolayısıyla uluslararası bir ödülü İstanbul’da yapmış olmalarından mutluyuz.” 

Sinemanın çok önemli bir alan olduğuna dikkati çeken Demircan, şöyle devam etti.

“Gerek kültürel etkileşimle, gerek ülkelerin birbirinin tanıtımında sonsuz faydaları ve etkileşimi olan bir alan. Böylesine önemli bir kültürel etkinliğin ayrıca burada olmuş olması da çok iyi. Biliyorsunuz son zamanlarda Pakistan’da Türk dizileri çok rağbet görüyor. Çünkü kültürümüz aynı, duygumuz aynı, hayata bakışımız aynı.”

Demircan, Türkiye ile Pakistan ortak dizi ve film yapımlarının da özellikle gündemde olduğunu ifade etti.

IPPA

İstanbul, Uluslararası Pakistan Prestij Ödülleri Töreni’ne ev sahipliği yaptığı için mutlu!

Türk-Pakistan Turizm Konseyi Başkanı Emin Çakmak, Uluslararası Pakistan Prestij Ödüllerinin 4’üncüsünü İstanbul’da verdikleri için mutlu olduğunu söyledi

“İstanbul’umuz için de Türkiye için de çok önemli bir etkinlik. Çünkü uluslararası bir Pakistan film ödülleri ve iki yıldır pandemiden dolayı yoktu. Böyle bir etkinliğe Türkiye olarak, İstanbul olarak ev sahipliği yaptığımızdan dolayı mutluyuz.”

Çakmak, ödül törenine 150’ye yakın Lolywood sinemasından oyuncu, yapımcı ve yönetmenin katıldığını da ifade etti.

“Pakistan’dan bütün televizyon kanalları da burada. Canlı yayın yapacaklar ve 1-1,5 ay bu tanıtım sürekli gündemde olacak. Ülkemiz için de çok önemli bir katkı ve övünç kaynağı olacak. Etkinliğin asıl amacı 2019’da kazanılan ödüllerin dağıtımı.”

Bollywood GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Her yıl Avrupa’dan farklı bir şehirde düzenlenen IPPA ödül töreni ilk kez İstanbul’da oldu. Pandemi nedeniyle 2 yıldır yapılmayan 4. IPPA ödül töreni için adaylar 2019 yılı performanslarına göre belirlendi. Etkinlikte Pakistanlı oyuncu, yönetmen, yapımcı ve sanatçılar 21 farklı kategoride ödüller aldı.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam