İyi Yönetmen, İyi Oyuncu, İyi Baba: Ali Atay ve En İyi Dizileri

Ayşe Aslıhan

20 Nisan 1976 Rize doğumlu olan Ali Atay, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünden 1996 yılında mezun oldu. Absürt komedi dizileri ile nam salan Ali Atay hem oyuncu hem yönetmen olarak kariyerine devam etti. Geniş hayran kitlesine sahip olan Atay, başarılı bir sanat hayatına sahip!

Ali Atay, komedi, dram, gizem gibi birçok türde dizide yer aldı.
Aldığı rollerde samimiyeti ve kaliteli oyunculuğu ile ön plana çıktı.
Aynı zamanda tiyatro oyunlarında da yer alan oyuncu; kariyerinde başarı basamaklarını hızla tırmandı. Bu tırmanış hayran kitlesini arttırıp, çokça sevilmesini sağladı.
İlk rolünde İkinci Bahar dizisinde 1998-2001 yılları arasında Ersin adı karaktere hayat verdi.

Ali Atay’ın yine ilk işlerinden sayılan ”Şapkadan Babam Çıktı” dizisinde başarısız illüzyonist Maksut karakterine can verdi. En başarılı işlerinden birisi olan Leyla ile Mecnun dizisinde Mecnun Çınar rolüne bürünüp izleyicilerin beğenisini kazandı. Hatta bu dizi içerisinde kurulan Leyla The Band müzik grubunun vokalisti olarak şarkılar söyledi ve dinleyicilerinden tam not aldı. Leyla ile Mecnun dizisi finalinden sonra; “Ben de özledim” dizisinde kendisini oynadı.

Ali Atay; gerek yönetmen, gerek yardımcı oyuncu, gerek baş rol olarak birçok yapımda yer aldı.

İkinci Bahar (1998-2001) 

ali atay

İlk olarak sektöre tiyatro oyunlarıyla adım atan Atay tam bir aile dizisi olan ikinci bahar adlı çalışmada Ersin karakterine can vermektedir. Bu karakter sınıf arkadaşının günlüğünü bütün sınıf önünde açığa çıkarıp onu rezil etmesiyle ön plana çıkmaktadır.

Çeşm-i Bülbül (2004) 

Çeşm-i Bülbül (2004)

Kısa sürede yayın hayatına son verilen bu dizide ise Veli karakterini canlandırmıştır. Karakterinin özelliği ise mahallede ki herkese yardım edip iyilik peşinde olmasıdır.

Hayat Kavgam (2007) 

ali atay

Bu dizide Veysel karakteri olarak izleyici karşısına çıkmıştır. Kadın ve erkek arasında iletişim ve evlilik hayatı konusunda bu karaktere can vermiştir.

Leyla İle Mecnun (2011-2013) 

Leyla İle Mecnun (2011-2013)

Leyla ile Mecnun, Eflatun Film tarafından yapılıp TRT 1’de 3 sezon yayımlanan ve final yapamadan yayından kaldırılan absürt komedi türündeki Türk televizyon dizisi. Dizi temel olarak efsanevî karakterler Leylâ ile Mecnun’un hikayesi üzerine gidiyor. Ayrıca absürt komedi, bilimkurgu, durum komedisi ögeleri var. Aynı gün, aynı hastanede dünyaya gelen iki bebek, yatak sayısının azlığından dolayı yan yana yatırılırlar. Ailelerinin “doğar doğmaz birbirlerini buldular” sözü üzerine beşik kertmesi yapılan bebekler, isimlerini de efsane aşıklar Leylâ ve Mecnun’dan alırlar.

Ben de Özledim (2013-2014) 

Ben de Özledim (2013-2014)

Leyla ile Mecnun’dan sonra dizinin devamı niteliğinde olan Ben de Özledim dizisinde kendini oynuyor. Komedi ve eğlence türünde olan bu dizinin yayın hayatı kısa sürmüştür.

Limonata

Ali Atay’ın ilk filmi olan Limonata’da Makedonya’da yaşayan Suat isimli bir karakterin ölüme yaklaşması sebebi ile oğluna tek arzusu İstanbul’da yaşayan ve kimselerin bilmediği oğlunu çağırmasıdır. Suat’ın tek isteği bebekliğinden bu yana hiç görmediği oğlunu görmektir. Ayrıca 2015’te vizyona giren film 7,5 IMDb puanına sahip.

Ölümlü Dünya

Ali Atay’ın 2018’de vizyona giren komedi, aksiyon filmi Ölümlü Dünya bir çok izleyicinin beğenisini topladı. Nesillerdir Haydarpaşa Garı’nda Anadolu Tat Lokantası’nı işleten 8 kişilik Mermer Ailesi ayrıca kiralık katildir. Dünya çapında etkin bir organizasyonun üyesi olan Mermer Ailesi bazı kuralları çiğner.

Cinayet Süsü

https://youtu.be/6qSsCZcnmck

Ali Atay’ın Ekim 2019’da vizyona giren son filmi Cinayet Süsü, polisiye komedi türünde bir film. IMDb’si 6,9 olan Cinayet Süsü filminde, bir seri katil vakasını çözmeye çalışan cinayet büro ekibi… Ve bir süre sonra eklenen suç uzmanı ile birlikte yaşadıklarını konu ediyor!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam