Sezen Aksu

Sezen Aksu, Yeni Bir Tekli Yayınladı!

Ayşe Aslıhan

Usta sanatçı, “minik serçe” Sezen Aksu, YouTube projesi olarak başlayan “demo albüm” çalışmasıyla kulaklarımızın pasını silmeye devam ediyor. “Demo 2” ile karşımızda olan Sezen Aksu, bugün “Yetinmeyi Bilir Misin” adlı ilk teklisini yayınladı. Şarkıyı daha önce de Işın Karaca‘dan dinlemiştik…

Sezen Aksu, sesi ve projeleriyle gündemden düşmüyor!
“Demo 2” ile devam eden ve Aksu şarkılarının demo kayıtlarını duyabildiğimiz projenin ilk teklisi, dün gece geç saatlerde yayınladı.

Minik serçe, Yetinmeyi Bilir Misin‘i, hikayesiyle beraber bütün dijital platformlarda paylaştı.

Aksu: “Kendime “Acaba ben yetinmeyi bildim mi?” diye sordum”

Parçayı geçtiğimiz yıllarda güçlü sesiyle Işın Karaca seslendirmişti. Sözü Sezen Aksu‘nun, müziği Serkan İzzet Özdoğan‘ın olan şarkı, farklı klibiyle de dikkat çekerken; yayınlanmasının üzerinden 24 saat geçmeden 43 bin dinlenme sayısına ulaştı.

Aksu, esprili diliyle ve içtenliğiyle, parçanın hikayesini de sevenleriyle paylaştı.

Sezen Aksu, YouTube kanalındaki biyografisiyle de dikkat çekiyor…

1954’te Denizli’de doğan Sezen Aksu üniversite de dahil eğitim sürecini İzmir’de sürdürdü. İlk 45’liğini çıkardığı 1975 yılından bu yana neredeyse tüm eserleri kendisine ait olduğu için, kendi hayat duruşunu ve felsefesini dinleyicileriyle paylaşabilen ve bu nedenle sarsılmaz bir kitle oluşturabilen nadir sanatçılardan biri olma şansını yakaladı. Merhameti ise ortak vicdana ters düşen her gerçeğin karşısında, “Cumartesi Anneleri”, “Türkiye Şarkıları” örnekleri ile kitleleri arkasına alacak bir cesarete dönüştü. Uzun yıllar süren meslek yaşamı boyunca 9 45’lik, 8 single ve 25 albüm çıkardı ve birçok projede yer aldı. Bunun yanında 200’den fazla ödüle layık görülen Sezen Aksu, defalarca “Yılın Kadın Sanatçısı” seçildi. Albümleri 30 yılda 20 milyon sattı, şarkıları 100’ü aşkın sanatçı tarafından seslendirildi. Her ülkeden dinleyicisi, evrenselliği yakalamış sesinde ve müziğinde kendinden çok şey buldu. İçimizden biri gibi yaşayıp, ‘Herkes gibi’ olmadan, herkes için şarkılar yazdı.

Şarkının Işın Karaca versiyonu için sizleri şöyle alalım…

Yetinmeyi bilir misin,
Sana verdiği kadarıyla hayatın?
Hoş, bilsen de bilmesen de
Yara bere içinde bu yollardan geçeceksin

Kazanmayı isterdim, kaybetmeyi değil
Ama olmadı yar
Kendini kayırıyor her insan önce
Bu yüzden aşka kıyar
Giderim, alışığım gitmelere
Direndi bu can ne bitmelere
Giderim, alışığım gitmelere
Gerek yok isyan etmelere…

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam