Kardeşler Film

Kardeşler Filmi, İzlanda’dan En İyi Film Ödülü Aldı

Ayşe Aslıhan

Ömür Atay‘ın yönetmenliğini üstlendiği Kardeşler filmi, İzlanda’da En İyi Film ödülünü kazandı. Türkiye, Almanya ve Bulgaristan ortak yapımı olan film katıldığı birçok festivalden de ödülle dönmüştü.

Baş rollerinde Yiğit Ege Yazar, Caner Şahin ve Gözde Mutluer‘in oynadığı film; İzlanda’da, Close Up Reykjavik Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü’nü aldı.

Dünyanın önemli film festivallerinden 53. Karlovy Vary Film Festivali‘nin Ana Yarışma bölümünde prömiyerini yapan filmin; Türkiye’deki ilk gösterimi 25. Uluslararası Adana Film Festivali’nde gerçekleştirildi.

Filmin hikayesi ise şöyle: Yusuf’un ailesinin aldığı karar, hem onun hem de ağabeyi Ramazan‘ın hayatının değişmesine neden olur. Aile, kızlarının öldürülmesini emretmiştir ve Yusuf ‘un da verilen karar doğrultusunda kız kardeşini tuzağa düşürmesiyle, Ramazan kardeşini öldürür. İşlediği cinayet sonucu Ramazan’ın hapse girmesi gerekmektedir fakat Yusuf’un yaşı küçük olması ona ceza indirimi sağlayacağından, suçu üstlenerek abisi Ramazan’ın yerine hapse girer.

Dört yıl hapiste kalan Yusuf, şartlı tahliye olunca ailesiyle tekrar bir araya gelir. Özgürlüğüne kavuşan Yusuf, çektiği vicdan azabıyla bu kez de dışarıda hapis hayatı yaşar. İki kardeşin hayatına giren Yasemin, geçmişte yaşanan ve sır gibi saklanan cinayeti öğrenir. Yasemin de artık Yusuf gibi aile için büyük bir tehlike oluşturmaktadır.

Kardeşler

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam