Korku

Son Zamanların En İyi Korku Filmleri

Aygün Akdağ

Korku filmleri, sinema sektöründe oldukça tercih edilen ve bir bakıma mazoşist sayılabilecek bir tür haline geldi. Yıllardır gerek görsel efektleriyle, bazen ses efektleriyle, ara sıra mantık hatalarıyla akılları baştan alan filmlerle karşılaştık. Son yıllarda teknolojinin de gelişmesiyle birlikte, bütün sinema filmleri gibi korku türündeki filmler de; büyük bütçeler sayesinde, dikkat çekici gişelerle ve konularla gündemimizde oldu.
Kimileri korkudan izleyemezken, kimi ise izlerken zevk alıyor.
Bizler de izlerken hem korkacağınız, hem de zevk alacağınız 7 korku filmini listeledik.

IT (O) 

Film, Maine‘in küçük bir kasabasında yaşayan 7 çocuğun hikayesini ele alıyor. Bu yedi arkadaş, okullarında dışlanan bir grup. Ancak en büyük sorunları bu değil… Arkadaşlar bir yandan hayatın getirdiği sorunlarla, bir yandan da ergenlikle uğraşırken, başlarına beklemedikleri bir bela daha açılıyor.

Oyuncular: Jaeden Lieberher, Bill Skarsgård, Jeremy Ray Taylor
Yayın Yılı: 2017
Yönetmen: Andy Muschietti

Get Out (Kapan)

Siyahi genç adam Chris, beyaz kız arkadaşı Rose ile birlikte, kızın ailesinin yanına, onlarla tanışmaya gidiyor ve macera orada başlıyor…

Oyuncular: Daniel Kaluuya, Catherine Keener, Allison Williams
Yayın Yılı: 2017
Yönetmen: Jordan Peele

A Quiet Place (Sessiz Bir Yer)

2 çocuklu bir aile, izole bir kırsalda sakin bir yaşam sürüyor. Henüz büyüme çağlarında olan çocuklar da, ebeveynleri de hiçbir şekilde konuşmuyor ve işaret diliyle anlaşıyor. Ancak bunun sebebi konuşamıyor olmaları değil…

Oyuncular: John Krasinski, Emily Blunt, Noah Jupe
Yayın Yılı: 2018
Yönetmen: John Krasinski

The Conjuring 2 (Korku Seansı 2)

2013 yılının en başarılı korku filmi Korku Seansı‘nın devam halkası olan film, doğaüstü olayları inceleyip aydınlatmaya çalışan dünyaca ünlü çift Ed ve Lorraine Warren çiftine odaklanıyor.

Oyuncular: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Frances O’Connor
Yayın Yılı: 2016
Yönetmen: James Wan

Hereditary (Ayin)

Graham ailesinden Ellen öldüğünde, kızı Annie ve ailesi atalarının gizemli ve giderek korkunç hale gelen sırlarını keşfetmeye başlıyor. Keşfettikleri karanlıklaştıkça, aile üyeleri kendilerine miras kalmış gibi görünen bu korkunç kaderden kurtulmak için daha fazla mücadele etmek zorunda kalıyor.

Oyuncular: Toni Collette, Gabriel Byrne, Alex Wolff
Yayın Yılı: 2018
Yönetmen: Ari Aster

Split (Parçalanmış)

Çoklu Kişilik Bozukluğu hastalığından mustarip genç adam Kevin’ın 23 ayrı alter egosu var. Bu alter egoları arasında en baskın olanı da suça meyilli olan bir karakter… Market çıkışında 3 kız kardeşi kaçıran Kevin, onları bodrumuna hapsediyor.

Oyuncular: James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Betty Buckley
Yayın Yılı: 2016
Yönetmen: M. Night Shyamalan

Annabelle: Creation (Annabelle: Kötülüğün Doğuşu)

Korku

John Form, oyuncak bebek koleksiyonu yapan hamile eşi Mia için yeni bir oyuncağı gözüne kestiriyor. Beyaz gelinlik giydirilmiş, eşine zor rastlanır bu antika oyuncak bebek Mia için kusursuz ve korkunç bir hediye oluyor…

Oyuncular: Talitha Bateman, Stephanie Sigman, Anthony LaPaglia
Yayın Yılı: 2017
Yönetmen: David F. Sandberg

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam