Festival Frankfurt

Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali Geliyor

Ayşe Aslıhan

21. Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali, 20 Haziran 2021’de başlıyor! Heyecanın şimdiden zirveye ulaştığı festivalde; uzun metraj, belgesel ve Üniversiteler arası kısa metraj dalında ödüller dağıtılacak. 

21. Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali 20-25 Haziran 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival geçen sene olduğu gibi, bu sene de uzun metraj, belgesel ve Üniversiteler arası kısa metraj dallarında çekilen filmlere ev sahipliği yapacak.

Pandemi nedeniyle yapılamayan 2020 festivalinin ödülleri 22 Haziran 2021 tarihinde yapılacak galada sahiplerine teslim edilirken, 2021 yılı festivalinin ödülleri ise 25 Haziran 2021 tarihinde düzenlenecek kapanış galasında sahiplerini bulacak.

Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali başvuruları ise 1 ay sonra.

Festivale başvurular tüm dallarda 15 Ocak – 01 Mart 2021 tarihleri arasında yapılacak. 5 Mart’ta eserler Türk jürisine teslim edilecek.

Ardından 31 Mart’ta filmler Alman jürisine gönderilecek ve yirmi birincisi düzenlenen uluslararası festival için geri sayım başlayacak. Festivale yapılacak başvurular ilgili kategorilere göre belirlenen ve festival web sayfası https://www.turkfilmfestival.de/  ‘de yer alan adreslere yapılabilecek. 

Geçtiğimiz yıllarda da birçok sanatçının ve filmin ödüllerle ayrıldığı festival için heyecan dorukta. En beğenilen yapımlar, en çok izlenen isimler ve uluslararası bakış açısıyla dikkat çeken festival için gözler 20 Haziran 2021’e çevrildi. Uluslararası festivalde her bir konuğun birbirinden güzel yapımları seyretme imkanı olduğu gibi, güzel sürprizlerle de şaşırtılacaklar.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam