14 şubat

14 Şubat Özel: Yalnız Kalanların İzleyebileceği 14 Film

Ayşe Aslıhan

Sevgililer günü, dünyanın bir çok yerinde, her sene 14 Şubat günü kutlanan özel bir gün… İlk olarak Roma Katolik Kilisesi’nde kutlanmış. Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmış. Bu sebeple bazı toplumlarda “Aziz Valentin Günü” olarak da kutlanmış. “Valentine” kelimesinin karşılığı, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili imiş…

14 Şubat Sevgililer Günü olarak anılan o gün, bugün! Eğer sevgiliniz varsa; belki küçük bir hediye ile, belki yalnızca romantik bir aşk şarkısı ile, belki de güzel bir tatil ile bu özel günü kutlayabilirsiniz.

Fakat eğer yalnızsanız; en sevdiğiniz koltuğa yayılıp, sıcacık kahvenizi yudumlayarak şöyle güzel bir “yalnızlar filmi” izlemenin tam zamanı!

Sevgililer günü başta olmak üzere, herkesin kabul edip belki de sisteme boyun eğdiği özel günlerde yalnız kalmak; özgür ruhların işidir. Henüz bir ruh eşi bulamamış yahut bulmak istememiştir… Terk edilmiş ya da ayrılmışsa da, hayatının kendiyle baş başa kalacağı kısmında varlığının tadına varacaktır.

Bugün hangi filmi tercih ederseniz edin, özgür ve yalnız olmanın keyfini çıkarın!

Forrest Gump – 1994 / Romantik, Dram, Komedi

https://www.youtube.com/watch?v=l7IqFZ1CUjM

Büyük Balık – 2003 / Dramatik komedi, Macera

Sona Doğru – 2013 / Macera

Bayan Daisy’nin Şöförü – 1993 / Dramatik komedi

Hayatımın Maçı – 2005 / Tarih, Spor

Daima Mutlu – 2005 / Komedi

Özgürlük Yazarları – 2007 / Dram

Kopma – 2011 / Motivasyon, Dram

Bay Evet – 2008 / Komedi

Temple Grandin – 2010 / Biyografi

Kayıp Kız – 2014 / Gerilim, Polisiye

Taxi Şöförü – 1976 / Dram, Gizem

Özgürlük Yolu – 2010 / Macera

G.O.R.A ve A.R.O.G – 2004 ve 2008 / Komedi, Fantezi

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam