david bowie

David Bowie’nin Görülmemiş Görüntüleri Film Oluyor!

Ayşe Aslıhan

Ünlü sanatçı David Bowie hayranlarını mutlu edecek haber geldi! Gerçi, daha önce hiç görülmemiş binlerce saatlik çekimleri merak etmeyen var mı? Emmy ödüllü belgesel yönetmeni Brett Morgen tarafından David Bowie’nin hayatı film oluyor!

Variety’nin haberine göre Brett Morgen büyük bir işe soyundu. Morgen, David Bowie‘nin hiç görülmemiş görüntüleriyle bir belgesel – film yapmaya hazırlanıyor!
Variety, Bowie filmine yakın bir kaynaktan alıntı yapıyor. “Ne belgesel ne de biyografi ama sürükleyici bir sinema deneyimi olacak!”

David Bowie Eyes GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Morgen’ın prodüktörlüğünü yapacağı ve yöneteceği filmin henüz belirli bir adı yok. Brett Morgen’ın özellikle ilgili olduğu konu, zaten buydu. Daha önce 2015 yılında Nirvana grubunun solisti Kurt Cobain hakkında Kurt Cobain: Montage Of Heck filminin de yönetmenliğini yapmıştı.
David Bowie hakkında bu yönde bir talep vardı. Bohemian Rhapsody gibi bir film olması hayranları tarafından fazlasıyla dile geldi. Geçtiğimiz sene çekilen Stardust filmi David Bowie’nin müziği olmadan yayına girmişti.

Stardust Bowie’nin şarkıcıyı Johnny Flynn‘in oynadığı Ziggy Stardust kişiliğini yaratmasını anlatan 2020 yapımı bir dramaydı. Mülkün kullanımını reddettikten sonra herhangi bir Bowie müziği kullanılmadan yapılması lazımdı. Observer’dan Simran Hans tek yıldızlı bir inceleme yaptı. “Flynn, Bowie’nin kapsadığı parçaların, Jacques Brel’in My Death’i gibi, beceriksiz bir geçici çözüm olarak hareketsiz versiyonlarını yaptığı için, ihmal edilmesi fark edilir derecede garip,” diye yazdı.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam