arka sokaklarda

Ülkemizde Sezonlarca Süren En Uzun Diziler

Aygün Akdağ

Bazı diziler vardır; daha ilk sezonda finali vermek durumunda kalır. Ama bazı diziler vardır ki seneler boyunca izlenir… Mesela Arka Sokaklar, Kurtlar Vadisi, Ayrılsak da Beraberiz gibi yıllarca sürer. Bugün hala sosyal medyada troll konusu olur! Replikler, sahneler, karakterlerin kendileri… Hiç bitmeyen üzüntüleri ve şakalarıyla hayatlarımızdan hayatlar geçmiş gibi olur uzun süreli diziler ile! Peki hangileridir bunlar? Biz, sizler için ülkemizde en uzun süren dizileri listeledik. Keyifli okumalar!

8– Çiçek Taksi (1995 – 2003)

İstanbul’da küçük bir taksi durağında yaşanan maceraları konu alan dizi, 367 bölüm çekildi. Durağın sahibi ve eski şoförlerden olan Ramazan, sürekli başına iş alan şoförleriyle keyifli vakit geçiren bir adamdı. Büyük ustadan Şeker Kazım’a, Ömer’e, Erdal’a ve onlarca şoföre kucak açan Çiçek Taksi dizisinde aileler arasında yaşanan ufak tefek kavgaları, çelişkileri ve şoförlerin müşterileriyle yaşadıkları maceraları konu alan dizi, bir dönemin en sevilen dizisiydi. Aynı zamanda dizi bitiminden hemen sonra da, Akasya Durağı dizisi Zeki Alasya’nın başrolünde Çiçek Taksi’nin devamı niteliğinde çekilen diziydi.

7- Arka Sokaklar (2006)

2006 yılından beri İstanbul sokaklarındaki olayları çözmeye çalışan bir grup ekip, birbirine oldukça sıcakkanlı yaklaşır. Gruptan ve timden çok bir aile haline gelen polisler, başlarında duran Rıza Babaları ile suçtan suça, maceradan maceraya koşmaktadır. Henüz 400’lü bölümlerde olan heyecanlı dizi, büyük bir izleyici kitlesiyle günümüzde de hala devam ediyor.

6- Bizimkiler (1989 – 2002)

bizimkiler

Aynı apartmanda birlikte yaşayan ve günde onlarca olay yaşayan yedi ailenin hikayesini anlatıyordu Bizimkiler dizisi. Birbirinden harika karakterleriyle, kapıcı Caferiyle ve beceriksiz apartman yöneticisi Sabri Bey ile insanı komediden komediye sürükleyen dizide alkolik Cemil de ön plandaydı. Herkesi bir zamanlar ekranların başına kilitleyen dizi 465 bölümle beraber sevenleriyle buluşmuştu.

5- Ayrılsak da Beraberiz (1999 – 2004)

ayrılsakta beraberiz

Ayrıldıktan sonra aynı evin içine paravan koyarak yaşamaya devam eden Teoman ve Berna, kayınvalideleri ile beraber birbirinden eğlenceli günler geçirmişti. Berna Teoman’ı, Teoman da Berna’yı evden göndermek için türlü türlü fikirler denerken, çiftin annelerinin atışmaları da diziyi ayrı bir tatlılık katıyordu. Böylesine şeker bir dizi, tam 490 bölüm boyunca izleyicilerle buluşmuştu.

4- Bizim Mahalle (1994 – 2001)

Bizim Mahalle

Tam tamına 510 bölümüyle seyirciyle buluşan bir dönemin popüler dizilerinden birisi olan Bizim Mahalle, tam bir mahalle kültürünü anlatan diziydi. Osman Yağmurdereli ve Nilgün Belgün gibi usta isimlerin rol aldığı dizide, bir mahallede yaşayan ailelerin ilişkilerini anlatıyordu. Eski dönemlerde ne kadar sıcak aile ilişkilerinin olduğunu bizlere tekrardan hatırlatan dizi, kısa zamanda birçok insan tarafından da izlenmişti.

3- Kaynanalar (1974 – 2004)

kaynanalar

Anadolu hayatını bir kenara bırakarak İstanbul’a göç eden Nuri Kantar’ın hikayesini anlatan dizi, 950 bölüm çekildi. Anadolu kültüründen kopmak istemeyen ve bir yandan da İstanbul’a alışarak zengin olma hayalleri kuran şirin ailenin uçsuz bucaksız maceralarının anlatıldığı dizi, uzun sezonlar boyunca da severek izlenmişti.

2- Bizim Evin Halleri (2000 – 2009)

Bizim Evin Halleri

Dizi, birçok kişinin aşk hayatını ve zorluklarını anlatan bir aile dizisiydi. 1680 bölümüyle bizlere eşlik eden dizi Nemide hanımın hayatıyla başladı. Eşini kaybeden Nemide hanımın kızları İsmet ve Kısmet dahil birçok kişinin aşk hayatına ve sıcak aile ilişkilerine eşlik eden dizi, uzun yıllar boyunca en çok izlenen dizilerdendi. En uzun süren dizi listemize de, ikinci sıradan giriş yapıyor.

1- Ferhunde Hanımlar (1993 – 1999)

Zamanında TRT 1 ekranlarında yerini alan Ferhunde Hanımlar dizisi de listeye ilk sıradan giriş yapıyor. Tamer Karadağlı, Güven Hokna ve Hülya Gülşen Irmak gibi oyuncuların başrol oynadığı dizi, uzun yıllar boyunca bizimle birlikte oldu. Türlü maceralara eşlik eden oyuncuların oynadığı dizi tam tamına 1780 bölüm boyunca ekranlarda boy göstermiş!

3 yorumlar

Makbule 4 Mayıs 2021 - 01:25

Beni affet de varr

Cevapl
Yusuf 28 Ocak 2022 - 13:06

Unutma Beni- 1319 Bölüm nasil unutursun 🤣 top 1

Cevapl
hamit 2 Ağustos 2022 - 22:23

bunlar nasıl günde bir bölüm çekebiliyor? mesela ferhunde hanimlar alti yilda binyediyuz kusur bolum cekmisler

Cevapl

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam