Robin Scherbatsky

İyi Görünen Fakat Kötü ve Bencil Olan Karakterler

Aygün Akdağ

Hemen hemen hepimizin hayranı olduğu bir kurgusal karakter vardır. Kimi zaman bu karakterleri öylesine hayranlıkla izleriz ki; aslında ne kadar bencil olduklarını fark edemeyiz. Kendi duyguları ya da amaçları için diğer insanlara zarar veren bu karakterler, her zaman “kötü karakter” olmak zorunda değil! Harry Potter’dan How I Met Your Mother’a en popüler yapımların toksik ve bencil ana karakterlerini derledik. Bu karakterlere bir de bu pencereden bakınca çok şaşıracaksınız!

1. Kate Austen – Lost

kate

Dizinin başlarında Kate karakterini oldukça sevsek de ilerleyen sezonlarda aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Kendini daima diğerlerinden yukarıda gören Kate, aslında oldukça kibirli ve bencil bir kişiliğe sahip. Tabii bir de çıkarlarına göre Jack ve Sawyer arasında gidip gelmesi var!

2. Albus Dumbledore – Harry Potter

Albus Dumbledore

Serinin başında hemen hemen hepimiz Dumbledore’a hayran olduk. Eğitim hayatı boyunca Harry’i koruyup kollayan Dumbledore, yaptıklarıyla adeta içimizi ısıttı. Ta ki Harry’nin kuyusunu kazana dek! Harry’nin içerisinde bir Horcrux olduğunu bilen Dumbledore, bu Horcrux’u yok etmek için Harry’i yavaş yavaş ölüme sürükledi. Yani amacına ulaşmak için Harry’nin hayatını hiçe saydı!

3. Allie Hamilton – The Notebook

Allie Hamilton

21. yüzyılın en popüler dramalarından biri olan The Notebook’a farklı bir açıdan bakmaya hazır olun! Allie’nin saçma davranışları, ana karakterler arasındaki ilişkiyi toksik bir hale soktu. Örneğin çocuksu davranışları, yıllardır görmediği bir adamla kocasını aldatması… Tüm bunları düşününce Allie’ye hayranlık duymak zorlaşıyor.

4. Sheldon Cooper – The Big Bang Theory

Sheldon Cooper

Shelton’ın hatrı sayılır bir hayran kitlesine sahip olduğunu biliyoruz. Ancak karakterin oldukça bencil ve kaba olduğunu kabul etmeliyiz. Özellikle Amy’ye yaptıkları kabul edilebilecek gibi değil.

5. Robin Scherbatsky – How I Met Your Mother

Robin Scherbatsky

Robin, Ted’in en büyük hayalinin evlenmek ve çocuk sahibi olmak olduğunu biliyordu. Buna rağmen, ilişkilerinin hiçbir yere varmayacağını bilerek, Ted ile birlikte oldu. Ardından Ted’in en yakın arkadaşlarından biri olan Barney ile olmaya karar verdi. Bu durumun Ted için ne kadar acı verici olduğunu biliyoruz. Tabii olaylar burada bitmiyor! Barney’den hoşlandığını fark eden Robin, Barney’i manipule ederek Nora’dan ayrılmasına neden oluyor. Sizce de biraz bencilce değil mi?

6. Jerry – Tom ve Jerry

Bazı karakterler de çocukluktan beri sempati duyduklarımızdır… Birçoğumuz çocukluğumuzda Jerry’nin zeki ve komik olduğunu düşünüyorduk. Ancak büyüdükçe Tom’un yaşadıklarının da hiç kolay olmadığını farkında vardık. Sahibiyle mutlu mesut bir hayat geçirmek isteyen Tom, sürekli olarak Jerry tarafından rahatsız ediliyor. Tom’un sahibi ise Jerry’i yakalamassa Tom’u sokağa atacağını söylüyor. Huzurlu bir hayat yaşamak isteyen Tom’un çektiği stresi düşünebiliyor musunuz?

7. Jack Shephard – Lost

Jack Shephard

İlk bakışta Jack’in en pozitif karakterlerden biri olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak durum pek de öyle değil! Adadaki tek doktor olduğu halde kendini sürekli olarak tehlikeden tehlikeye sürükleyen Jack, sizce de biraz bencil değil mi? Üstelik sürekli olarak lider rolünü üstlenmek ve bir şeyleri kontrol etmek istiyor.

8. Cristina Yang – Grey’s Anatomy

Cristina Yang

Grey’s Anatomy izleyen birçok insanın sevdiği bir karakterle devam edelim! İlk bakışta enerjik ve hırslı bir karakter gibi gözüken Cristina, pek de derinlikli bir kişiliğe sahip değil. Odaklandığı tek şey kariyeri ve sürekli olarak ne kadar iyi bir doktor olduğundan bahsediyor.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam