Hislerimize Göre Dinlediklerimiz Değişiyor!

Ceren Çetinoz

Şarkılar araştırıldı! Dinleyicileri en çok mutlu eden ve en fazla üzen şarkılar belli oldu. Hislerimize göre şarkı dinliyoruz!

Veri şirketi HappyOrNot, internet kullanıcılarının hangi şarkılarda mutlu, hangi şarkılarda üzgün olduklarına dair bir araştırma sonuçlarını yayınladı. Hislerimize göre şarkı dinliyoruz.

 Şarkıları ses perdesi gibi kriterleri kullanarak analiz eden ekip, hangilerinin amaçlanan duyguyu en iyi şekilde aktardığını ortaya çıkardı.

Durham Üniversitesi’nden müzik uzmanı Annaliese Micallef Grimaud, “Araştırmamda müzik bilgileri varsa dahi bundan bağımsız olarak insanların bir müzik parçasında farklı duyguların nasıl ifade edilmesi gerektiğini düşündüklerini keşfetmek istedim. Elde ettiğimiz formüller, bize hangi şarkıların üzüntü ve neşeyi en iyi ifade ettiğine ilişkin iyi bir gösterge veriyor. Hislerimize göre şarkı dinliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam