Huysuz Virjin Beyaz Perdede!

Ceren Çetinoz

Seyfi Dursunoğlu’nun (Huysuz Virjin) hayatı film oluyor.

Huysuz Virjin karakteriyle tanıdığımız Seyfi Dursunoğlu‘nun hayatını konu eden film için çalışmalar resmen başladı. Huysuz Virjin biyografi filmi için araştırma, geliştirme ve içerik oluşturma süreci Müslüm ve Bergen filmlerinin de yaratıcı kadrosu olan ekip tarafından gerçekleştirildi.

Filmin yönetmeni ve oyuncu kadrosu henüz açıklanmadı.

Filmin senaryosu ise Yıldız Bayazıt, Sema Kaygusuz, Gülay Batur, Sıla Bayazıt ve Esen Bayazıt’a ait.  Gazeteci Yazar Gülşen İşeri, projenin araştırma sürecini, senaryo ekibi ve Erdinç Ulutaş’la birlikte yönetti.

Önümüzdeki yıla damga vurması beklenen projenin baş danışmanı Armağan Çağlayan, proje avukatı ise H.Oğuz Müftüoğlu. Alim Yapım’ın yapımcılığını, Amorf Film’in ortak yapımcılığını üstlendiği film şimdiden merak uyandırdı.

Peki film ne zaman çıkıyor?

Seyfi Dursunoğlu’nun hayatını konu edinen sinema filmi 2023 yılında vizyona girecek.

Seyfi

HUYSUZ VİRJİN’E HAYAT VEREN SEYFİ DURSUNOĞLU KİMDİR?

Seyfi Dursunoğlu, 1 Ekim 1932, Trabzon doğumlu. Bilinen sahne adıyla Huysuz Virjin, Türk drag queen, şarkıcı ve sunucudur. Sanatçı 1970’te sahneye çıkmaya başladı.

Önce küçük kulüplerde sahneye çıkmaya başladı ama ünü ağızdan ağza yayıldıkça daha büyük kulüplerden teklif almaya başladı. Her yıl İzmir Fuarı’nda sahneyi Türkiye’nin tanınmış solistleriyle paylaştı. İzmir Fuarı’na gelen binlerce insan sayesinde, televizyona çıkmadı ama tüm Türkiye’de kendinden bahsettirdi. Seyfi Dursunoğlu, “Huysuz Virjin” karakteriyle en büyük sıçramayı TRT’de Öztürk Serengil’in yarışma programına katılarak yaptı. Aynı programda, tek kanalın seyredildiği bu dönemde Virjin’in Öztürk Serengil’e verdiği esprili cevapları gördükten sonra herkes ondan bahsetmeye başladı. Seyfi Dursunoğlu, Virjin tiplemesiyle kimsenin söyleyemediklerini söyleyecek güce ulaştı. Gerçekleri esprili bir tarzda ifade etmesi ve sahne şovlarıyla ünü fazla oldu. 1970’lerde Virjin 1. adında bir kanto plağı yaptı.

1970’lerden 2000’lere kadar sürdürdüğü eğlence programları ile Türkiye’de televizyonların tanınan bir eğlence figürü hâline geldi. Pek çok ülkede sahne alan Dursunoğlu, Huysuz Show adlı programıyla kendini tüm Türkiye’ye tanıttı ve sevdirdi. 17 Temmuz 2020 de ise vefat etti.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam