Super Bowl

Gelmiş Geçmiş En İyi Super Bowl Devre Arası Performansları

Ayşe Aslıhan

Bu yıl Maroon 5‘ın sahne aldığı Super Bowl devre arası şovlarında bu zamana kadar Michael Jackson‘dan Beyonce‘ye, Lady Gaga‘dan Madonna‘ya kadar pek çok isim performans sergiledi. Peki sizce bugüne kadar en iyi performans gösteren isim veya isimler kimlerdi? Listeye bakıp karar vermeniz mümkün.

Black Eyed Peas

Aslına bakılırsa birçok kişi tarafından beğenilmeyen bir performans örneği bu. Efsanevi gitar virtüözü Slash‘in çabası da günü kurtarmaya yetmemişti.

 

The Who

The Who, şüphesiz efsane gruplardan biri… Ancak Roger Daltrey ve Pete Townshend‘in bu performansta kendilerini oldukça “geniş” hissetmeleri, böylesine bir şovda alınabilecek en büyük risklerden biriydi. Yine de iyi iş çıkardıklarını söylemek lazım.

https://youtu.be/ScA2FqJn9ic

 

James Brown, ZZ Top ve The Blues Brothers

Kağıt üzerinde harika görünen bu kadrodan sahne üzerinde de kötü bir performans beklenemezdi zaten.

https://youtu.be/cY827bamAH4

 

Phil Collins, Enrique Iglesias ve Christina Aguilera

Vay, vay, vay, vay… Kadroya bak!

 

 Clint Black, Tanya Tucker, Travis Tritt, ve The Judds

Super Bowl XXVIIIRockin’ Country Sunday adı verilen müthiş bir devre arası şovuna ev sahipliği yaptı. Clint Black, Tanya Tucker, Travis Tritt ve Wynonna Judd, hitlerini arka arkaya sıralarken, Naomi Judd da sahneye dahil oldu ve kızına eşlik etti.

 

Boyz II Men, Smokey Robinson, Martha Reeves, The Temptations

Motown‘un 40. yıl kutlamaları Super Bowl sahnesine taşındı. Şova Boyz II Men öncülük ederken, Smokey Robinson, Martha Reeves ve Temptations gibi efsaneler de sahne aldı.

 

The Rolling Stones

Mick Jagger ve Rolling Stones, 2006 yılının Super Bowl’unda sahne almak için 24. stüdyo albümleri A Bigger Bang‘in turnesine ara vermişti. Grup, bu performans sırasında epey yoruldu ancak buna değerdi.

 

Lady Gaga

Lady Gaga şovuna, Reliant Stadium‘un çatısından atlayarak başladı. Bugüne kadar görülen en çarpıcı Lady Gaga şovlarından biriydi.

 

Janet Jackson ve Justin Timberlake

En iyi şov olmayabilir ama şüphesiz en unutulmaz şovlardan biri bu.

 

Prince

Super Bowl XLI, yoğun bir Florida sağanağı altında gerçekleşti. Prince ise bu yağmura Purple Rain ile eşlik ederek gönülleri bir kez daha fethetti.

 

U2

11 Eylül saldırısından sadece dört ay sonra gerçekleşen etkinlik, saldırıda hayatını kaybedenlere adandı. U2 grubunun performansı, henüz tazeliğini koruyan saldırının etkisinde gerçekleşti.

https://youtu.be/ZPHGOMXQyDQ

 

Michael Jackson

1993 yılının Super Bowl‘unda sahne alan Pop’un Kralı Michael Jackson, tam da o dönem çok ciddi sıkıntılar içindeydi. Adına açılan davalar, kirli suçlamalar ve daha nicesinin gölgesinde sahneye adım atan Jacko, bunların hiçbirini şovuna yansıtmadı ve izleyenleri mest etti.

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam