akm

AKM: Bir Kitap Biletin Olsun Konseri

Ceren Çetinoz
Akm Tiyatro Salonunda bir kitap biletin olsun konseri.

AKM’den yapılan açıklamaya göre, konser, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu ile Fahri Dibekoğlu Türk Müziği Derneği tarafından verilecek  “Bir Kitap Biletin Olsun” konseri 20 Aralık 2022’de AKM Tiyatro Salonunda gerçekleştirilecek.

Atatürk Kültür Merkezi kütüphanesi şahane bir iş yapıyor. Kütüphanesi olmayan okullara destek olmak amacıyla “Bir Kitap Biletin Olsun” konserine ev sahipliği yapacak.

AKM Tiyatro Salonu’nda düzenlenecek konserin biletleri dinleyicilerin getireceği kitapla ödenecek. Yani bir kitap biletiniz olacak. Müzikseverlerin biletleri yerine yanlarında getireceği tüm kitaplar ihtiyaç sahibi okullara gidecek.

Etkinlikte beraber ve solo olarak Beyati ve Kürdilihicazkar makamında eserler olacak.

Etkinlik 7 yaş ve üzeri katılımcılar için uygun.

AKM Tiyatro Salonu

Atatürk Kültür Merkezi, İstanbul’da Taksim Meydanı’nda bulunan opera, bale, tiyatro, konser ve kongre amacı ile kullanılan içinde bir sergi salonu ve sinema da bulunan yapıdır. AKM Kültür Sokağı’nın girişinde yer alan Tiyatro Salonu, 781 kişilik seyirci kapasitesine sahiptir.

Salonun yer aldığı binanın alt katlarında şunlar yer alıyor: Tiyatroya hizmet veren marangozhane, demirhane, boyahane terzihane. Ayrıca dekor atölyeleri, depolar ve sanatçı odaları da yer alıyor.

İlk defa 1969 yılında dünyanın dördüncü büyük sanat merkezi olarak hizmete girdi. Türkiye’de Cumhuriyet döneminin simge yapılarından biridir. Kültür merkezi, 2008’den 2018’e kadar kapalı kaldı. Şubat 2018’de yenisinin yapımı için yıktılar. Yeni yapılan bina ise 29 Ekim 2021 tarihinde açılış yaptı.

Mimarları ise Murat Tabanlıoğlu ve Hayati Tabanlıoğludur.

Istanbul welcomes rebuilt iconic culture center AKM | Daily Sabah

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam