2022 sarkilar

2022 Yılında Ülkemizin En Çok Dinlenen Şarkıları

Aygün Akdağ

Geride bıraktığımız aylarda ülkemizde yüzlerce, belki de binlerce şarkı çıkmıştır. Kimisi piyasada tutundu, kimisi piyasadan silindi belki de… Ama müzik, her ne olursa olsun, insanların vazgeçemeyeceği şeylerden bir tanesi. Bizler bu yazımızda size 2022 yılında ülkemizde en çok dinlenen şarkıları sizler için derliyoruz. Keyifli dinlemeler…

1- Köf’n – Bi’ Tek Ben Anlarım

Köf’n 2022 yılına “Her anın aklımda her kıvrımın..” diyerek  bu şarkısı ile bomba gibi oturdu. Bu şarkı tüm müzik listelerinde 2022 yılında birinci sırada yer almakta.

Her anın aklımda, her kıvrımınSanmasınlar asla, seni benden ayrıSavrulur savrulur, saçlarında hayatınSeni sorsunlar benden, bi’ tek ben anlarım

2- Uzi – Arasan Da 

Uzi sadece Arasan Da ile müzik listelerinde olmadı. Sanatçı aynı zamanda en çok dinlenen sanatçı ve en çok dinlenen albümün de sahibi. Uzi yıllar sonra listelerde Ezhel’i tahtından indirdi ve ilk sırada yerini aldı.

Arasan da beni çok geç
Kaldı heveslerim kursağımda
Lütfen uzatma, yolum yol değil
Ölüm on beş adımlık uzakta

3 – Ziynet Sali – Aşk Nerede

Bu sene listeleri karıştıran ve bu şarkısıyla büyük ses getiren Ziynet Sali, kısa sürede en çok dinlenen şarkılar arasına girdi. Sali uzun zaman sonra yıllık listelerde ilk sıralarda yerini almış bulunuyor.

O tutkulu öpüşmelerVe bitmeyen sevişmelerŞimdi neredeyiz aşk nerede?

4- Çakal – İmdat

Son iki senedir eleştirilerin odağı olsa da ortalığı kavuran Çakal – İmdat şarkısıyla listenin ilk beşinde yerini aldı.

Corona, midye, sahilKime güven’cez ağa herkes hainBallı, ballı viskiYengeniz heyecanlı, düştü

5 – Uzi – Paparazzi 

İlk 5’de ikinci kez gördüğümüz Uzi bu sene başarılıydı. Söyleyecek çok fazla bir şey yok, her şey ortada, sanatçının kendini nasıl tanıttığı aşikar.

Sonuna kadar gidicem yolun sonuna kadarManitalar paparazi gibi yakalarBaba für die familie sadece aile

6 – Güneş – Suçlarımdan Biri 

Ülkemizde Sezen Aksu’dan sonra en çok dinlenen kadın sanatçılardan listesinde ilk 5’de olan Güneş, Suçlarımdan Biri ile de en çok dinlenen şarkılar arasında yer almayı başardı.

Görünce akan terler avuçlarımdanKayarken izledim şehri parmak uçlarımdaBi serseri gibisin hala pahalı papuçlarımlaYapmak istiyorum bu gece seni suçlarımdan biri

7- Can Koç – Gökyüzünü Tutamam

Can Koç bu sene Gökyüzünü Tutamam adlı parçasıyla resmen piyasaya bomba gibi düştü. Şarkı çıktığı günden beri listelerden hiç düşmedi ve yerini korumayı başardı.

Ben gökyüzünü tutamamYıldızları çalanlar varBu karanlığın sebebi onlar
Sözlerimi tutamamHayalleri çalanlar varBu vazgeçişimin suçlusu onlar

8- Madrigal – Seni Dert Etmeler

“Bazen bana gelir gider, seni dert etmeler…” derken insanların diline dolaşan ve gerisini bilmeseler bile söylemekten asla vazgeçmedikleri bir şarkı; Seni Dert Etmeler. 2022 yılında en iyi çıkış yapan grup desek haksızlık etmeyiz Madrigal’e…

Bazen bana gelir giderSeni dert etmelerSeni rüyalarımda hapsetmelerYıldızların hırsızları mı varTutamam, tutamamHep yeni bir gün doğar

9 – Ezhel – Nerdesin 

Listemizin son sırasında Türkçe rap’ın bugünlere gelmesinde en önemli etken olan Ezhel var. Ezhel bu sene en çok dinlenen sanatçılar liderliğini Uzi’ye teslim etse de listeden asla çıkmadı.

Seni diledim seni diledimHep tanrımdan hep tanrımdan ofSen gelmedin“Bul beni” diye sana yalvarsam daHer yerdesinHala anlayamadım sen nesin ofÇünkü geldiğin anda beni o an terk ettin.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam