Barselona

Sanatçıların Buluştuğu Yer: Barcelona

Aygün Akdağ

Her yerinde bambaşka bir güzellik bulunan, gelen turistleri çok iyi ağırlayan ve turistlerin asla kendilerini yabancı hissetmeyeceği Barcelona, her yönüyle dikkat çekici. Özellikle sanatla olan yakın bağı da kenti popülerleştiriyor.

Kendi alanlarının en iyilerinden üç deha, PicassoGaudi ve Miro da bu şehirde buluşuyor. Barcelona’ya yolunuz düştüğünde bu üç ismin ayak izlerini mutlaka takip etmelisiniz. Yoksa, şehrin bu rengarenk ve coşkulu karakterini yakından tanıma şansını kaçırırsınız!

Antoni Gaudi 

Katalan modernizminin en ünlü ismi Gaudi’nin eserleri zaten Barcelona’nın silüetine damga vurduğu için, onları gözden kaçırmak imkansıza yakın. Sıradışı bir hayal gücüne sahip olan mimari dehanın 19. yüzyıl sonu ve 20. yüzyıl başlarında şehre hediye ettiği göz kamaştıran başyapıtları var.

La Sagrada Familia Kilisesi

Barselona

1852-1926 yılları arasında yaşamış olan mimar Antoni Gaudi, en önemli eserlerini Barcelona’da hayata geçirdi. Bunlardan en önemlisi kuşkusuz La Sagrada Familia Kilisesi’dir. Uzun yıllardır yapımı devam eden La Sagrada Familia, inşaatını 1883 yılında Antoni Gaudi devraldı. Yapıyı tamamlamaya ömrü yetmese de La Sagrada Familia’nın inşaatı, Gaudi’nin projesi çerçevesinde devam ediyor. 176 metrelik yüksekliğe sahip çan kulesine sahip olan La Sagrada Familia’nın 2028 yılına kadar tamamlanması hedefleniyor. Böylece yapı 140 yılda tamamlanabilmiş olacak.

Barcelona’da nereleri görmeli?


Planlı bir kentleşmenin bulunduğu Barcelona’da caddeler genellikle birbirleriyle kesişmekte. Barok, art noveau, modern gibi pek çok mimari eğilime ait yapıların bulunduğu Barcelona sokakları canlı hayatıyla da turistleri cezbediyor. La Sagrada Familia, Park Güell, Casa Milla, Casa Battlo, La Rambla, Barri Gotic, Parc del Labirnt d’Horta, Montjuic, Katalan Müzik Sarayı, Picasso Müzesi, Tibidabo ve tabii ki Camp Nou stadı gibi…

Barcelona’da nerede kalınır?

Barcelona bir ticaret, sanayi ve kültür kenti olduğu kadar aynı zamanda bir turizm kenti. Katalonya’nın kalbi olan Barcelona’da her bütçeye uygun konaklama yerleri bulmak mümkün. Sahil boyunca uzanan lüks otellerin yanı sıra, genellikle gençlerin tercih ettiği pansiyonlar da Barcelona’da kalınabilecek yerler arasında.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam