chernobyl

KarmaList: Bir Oturuşta Bitireceğiniz Mini Diziler!

Cansu Özer

Diziler genelde uzun soluklu oluyor… Fakat siz de benim gibi uzun bir seriyi izlemeye vaktim yok diyorsanız bu mini diziler tam size göre! Bu dizilerin her biri su gibi akıp gidiyor ve bölüm sayıları az olmasına rağmen derdini tam olarak anlatıyor. İnsan başka ne ister ki?

Normal People – Mini Diziler

mini diziler

Sally Rooney‘in aynı isimli romanından uyarlanan dizimiz, İrlanda’nın küçük bir şehrinde yaşayan ve aynı okulda okuyan Marianne (Daisy Edgar-Jones) ile Connell (Paul Mescal)’in ilişkisini konu alıyor. Connell okulun en popüler ve başarılı öğrencilerinden ama Marianne için aynı şeyleri söyleyemeyiz. Marianne, içe dönük ve dışlanan biri. İkili bir gün sohbet ederler. Bu sohbet ikisinin de hayatını değiştirecek bir ilişkinin başlangıcı olur. Zeki, hassas, utangaç ve sanırım biraz da değişik olan bu çiftin ilişkisi de herkesten farklı ilerleyecektir.

When They See Us – Mini Diziler

mini diziler

Bu dizimiz gerçek hayattan esinlenmiş oldukça sert bir yapım. 1989 yılında Amerika’da Central Park’ta meydana gelen tecavüz ve darp saldırısı ile suçlanan dördü 14 yaşında, biri 16 yaşındaki beş siyahi gencin haksız yere suçlanarak hapis cezası almalarını ve bu süreçte yaşadıklarını ele alıyor.

11.22.63 – Mini Diziler

mini diziler

Başrollerini James Franco ve Sarah Gadon’un üstlendiği 11.22.63 bir Stephen King romanından uyarlama. Jake Epping zamanda geri giderek 22 Kasım 1963 tarihinde John F. Kennedy suikastı önlemek isteyen sıradan bir lise öğretmenidir. Yaptığı bu yolculuk sonrasında 3 yıl kadar geçmişte yaşaması gerekir. Ancak işler beklediğinden daha farklı ilerleyecektir.

Band of Brothers – Mini Diziler

Aslında bu dizi için bir kült demek çok doğru olur. Dizi, II. Dünya Savaşı sırasında Amerikan ordusunun 506. Alay’ın 101.Hava Gücüne bağlı Easy Bölüğü askerlerinin yaşadıkları tecrübelerine dayanmaktadır. Dizide yaşanan olaylar bu bölükte hayatta olanlar ile gerçekleştirilen bire bir röportajlara göre şekillendirilmiştir. Ayrıca savaş sonrası hayatta kalmayı başaran askerlerin yazdıkları kitaplardan da yararlanılmıştır. Dizinin yaratıcıları Steven Spielberg ve Tom Hanks. Mini diziler listesinin olmazsa olmazlarından!

Chernobyl – Mini Diziler

Dizimiz, Nisan 1986’da Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti’nde, meydana gelen nükleer santral felaketini anlatıyor. Bu felakete neden olanları ve olay yerine ilk müdahale eden itfaiyeciler, gönüllüler ve 4. numaralı Reaktör altında kritik bir tünel kazan madenci ekiplerinin çabalarını da bize gösteriyor. Çernobil kazasının pek de gündeme gelmemiş detaylarını ortaya koyuyor.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam