oppenheimer

Buyursunlar: Oppenheimer Filminin Kadrosu Genişliyor!

Cansu Özer

Matt Damon ve Robert Downey Jr., Cillian Murphy‘in de rol aldığı Christopher Nolan‘ın  Oppenheimer filminin kadrosuna katıldı. Film, atom bombasının babalarından biri olan J. Robert Oppenheimer’ın hayatını konu edecek.

Kadro Genişliyor!

oppenheimer

Emily Blunt ve Cillian Murphy zaten kadroda yer alıyordu. Şimdi ise Damon ve Downey’nin devreye girmesiyle Oppenheimer, adeta yıldızlar geçidi bir hal aldı. Universal Şirketi, filmi “izleyicileri, dünyayı kurtarmak için dünyayı yok etmeyi göze alması gereken esrarengiz adamın nabzı atan paradoksuna sokan destansı bir gerilim filmi” olarak nitelendiriyor.

Kimler, ne rolde?

Murphy, İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombasının geliştirilmesine yardım eden teorik fizikçiyi canlandırıyor. Kaynaklara göre ise Blunt, karısı Katherine “Kitty” Oppenheimer rolünde. Ayrıca Damon, ilk atom bombasını geliştiren araştırma girişimi Manhattan Projesi’nin direktörü Korgeneral Leslie Groves’u oynayacak.

Downey, Oppenheimer’ın Amerika Birleşik Devletleri’ne olan bağlılığını sorgulayan ve ünlü bilim adamının güvenlik iznini iptal ettiren duruşmaları başlatan Atom Enerjisi Komisyonu’nun kötü şöhretli başkanı Lewis Strauss’u oynayacak.

Nolan hem senarist hem yönetmen koltuğunda oturacak. Yaratıcı ortağı ve eşi Emma Thomas ise Atlas Entertainment’tan Charles Roven ile birlikte yapımcılığını üstleniyor. Christopher Nolan, son olarak Tenet başarısızlığı nedeniyle Warner Bros ile yollarını ayırmıştı. Universal, Oppenheimer’ı 100 gün boyunca sinemada gösterimde tutmak şartıyla ünlü yönetmenle anlaşma sağlayan taraf oldu.

Senaryo ise, Kai Bird ve Martin J. Sherwin’in yazdığı American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer’a dayanıyor. 2005 yılında yayınlanan kitap Pulitzer Ödülü’nü kazandı. Projenin çıkış tarihi 21 Temmuz 2023. Film sadece sinemalarda gösterime girecek. Bildiğimiz üzere Nolan buna oldukça takıntılı.

Matt Damon en son senaryosunu birlikte yazdığı Ridley Scott’ın dönem draması The Last Duel’de başrol oynadı. Downey ise en son Universal’ın 2020’de yayınladığı Dolittle’da rol aldı.

Sizce Tenet sonrasında Nolan bu filmiyle başarıyı yakalayacak mı? Yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam