Sinema

2018 Yılının En İyi 5 Türk Filmi

Suna Simge Çakmak

Beyaz perdenin geçmişten günümüze kadar uzanan tılsımlı bir etkisi var. Bunu inkar edemeyiz. Hepimiz filmlerin fragmanları çıktığında heyecanla nefeslerimiz tutup bekliyoruz. Türk Filmleriii..

İşte 2018 yılının en iyi 5 Türk Filmi

Ahlat Ağacı

IMDb: 8.5

Türk

Anadolu’da bir köyünde doğan öğrenimi için evinden uzaklaşan daha sonra köyüne dönen genç adam kitabını bastıracak parayı bulmak için tüm enerjisini harcamaya başlar. Fakat babasının geçmişten kalan borçları başına dert olacaktır.

Nuri Bilge Ceylan‘ın sekizinci sinema filmi olan Ahlat Ağacı‘nın yapımcılığını ise Zeynep Özbatur Atakan üstlendi.

Müslüm

IMDb: 8.4

Türk

Arabesk müziğin babası olarak anılan Müslüm Gürses‘in hayatının beyaz perdeye yansıtılmış halini. İnişli çıkışlı bir hayat yaşayan Gürses’in milyonları etkileyen müziğine, çocukluğundan vefatına kadar geçen zamanı beyaz perde de keyifle izledik.

Ayla filminin yapımcısı tarafından gerçek bir hikayenin beyaz perdeye yansıması yeri geldiğinde tebessüm ettiğimiz, yeri geldiğinde ise gözyaşlarımızı tutamadığımız bir filmdi. Başrolünü Timuçin Esen, Zerrin Tekindor, Şahin Kendirici gibi isimlerin paylaştığı Müslüm hepimiz tarafından ayakta alkışlandı.

Ölümlü Dünya

IMDb: 8.0

en iyi

Uzun yıllardır Haydarpaşa Garı’nda Anadolu Tat Lokantası’nı işleten Mermer Ailesi, 8 kişiden oluşan geniş bir ailedir. Kendi halinde, sade bir yaşamları olan bu insanlar dışarıdan oldukça sıradan bir hayat yaşamaktadır. Oysa gerçek hiç de öyle değildir. Mermer ailesi nesilden nesle kiralık katildir ve dünya çapında etkin olan dev bir organizasyon için çalışmaktadır. Ancak organizasyonun kimi kurallarının ihmal edilmesiyle birlikte işler karışır ve ailenin kimliği açığa çıkar. Artık aile pılını pırtını toplayıp yola koyulmalı ve peşlerindeki dev örgütü atlatabilmelidir.

Kelebekler

IMDb: 7.9

en iyi

Yıllar önce yolları ayrılan ve 30 yıldır kesişmeyen 3 kardeşin hikayesi. Babaları tarafından bir araya getirilmeye çalışılırlar. Babalarının isteği üzerine Hasanlar Köyü’ndeki evlerine geri dönerler. Kardeşlerden arasında en büyüğü Cemal, kardeşlerini de alarak nedenini bilmedikleri bir yolculuğa çıkar. Kardeşler köye vardıklarında babalarını kaybettiklerini öğrenirler. Babaları, köyün tuhaflıklarından biri olan kelebeklerin gelişinde gömülmeyi vasiyet etmiştir. Birbirlerini neredeyse hiç tanımayan kardeşler köyde kaldıkları zaman boyunca yaşadıkları olaylarla birbirlerini, kendilerini ve babalarının sırrını çözmeye çalışırlar.

Başrollerini Tuğçe Aktuğ, Tolga Tekin ve Bartu Küçükçağlayan‘ ın paylaştığı filmin yönetmenliğini ise Tolga Karaçelik üstlenmiştir.

Kızım ve Ben

IMDb: 7.8

en iyi

Doruk, varlıklı bir ailenin tek çocuğu olan ve hayalini kurduğu polis akademisini birincilikle bitirmiştir. Bir operasyon esnasında tanıştığı Serap ile evlenir. Fakat kızlarının doğumundan sonra depresyona giren Serap evi terk eder. Özel Hareket Polisi Doruk, bir yandan görevinin zorlukları ile mücadele ederken , diğer bir yandan da kızı Zeynep’e ilgi göstermeye çalışır.Baba ve kızıyla aralarında bir bağ oluşmuşken evi terk edip giden Serap tekrar çıkagelir ve her şey değişir.

Başrollerini Cemal Hünal, İrem Helvacıoğlu ve Zülal Memişoğlu‘ nun paylaştığı filmin yönetmenliğini ise Murat Gürvardar üstlendi.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam