Haluk Bilginer

Haluk Bilginer Emmy’de En İyi Erkek Oyuncu adayı

Aygün Akdağ

21 ülkeden 11 kategoride 44 tane adayın olduğu Uluslararası Emmy Ödülleri adayları arasında Haluk Bilginer de yerini aldı. Puhu Tv’de yayınlanan internet dizisinde Agâh Beyoğlu rolündeki performansıyla ”En İyi Erkek Oyuncu” kategorisinde aday gösterdi.

Onur Saylak‘ın yönettiği, Hakan Günday‘ın senaryosunu yazdığı “Şahsiyet”te ayrıca Cansu Dere, Metin Akdülger, Şebnem Bozoklu, Hüseyin Avni Danyal, Necip Memili, Müjde Ar, Hümeyra gibi isimler rol alıyor.

En İyi Performans (Aktör) Adayları

haluk bilginer
Haluk Bilginer

Haluk Bilginer – Şahsiyet (Persona)-Ay Yapim-Türkiye.
Christopher Eccleston – Come Home-Red Production Company / BBC – Birleşik Krallık.
Raphael Logam – Impuros (Impure) Fox Networks Group Latam-Brazil / Barry Company-Brezilya.
Jannis Niewöhner- Beat – Amazon Studios / Hellinger / Doll Filmproduktion / Warner Bros. Film Productions Germany / Pantaleon Films / Almanya.

Dizinin Konusu

Emekli bir adliye memuru olan Agâh Beyoğlu, İstanbul’un en kalabalık ve hareketli semti Beyoğlu’nda yalnız ve münzevi bir yaşam sürdürmektedir. Kızı yurtdışında yaşamakta, eşi ise yıllar önce vefat etmiştir.

Agâh’ın bu tekdüze yaşantısı, kendisine konan Alzheimer Başlangıcı teşhisiyle altüst olur. Hastalığından ötürü er geç bütün anılarını unutacaktır. Bu gerçek karşısında başta bocalasa da Agâh, unutmanın bir fırsat olduğunu fark eder.

Yıllardır planladığı ancak sürekli ertelediği bir cinayeti işlemek için bir fırsat! Nasıl olsa işleyeceği bu suçu gelecekte hatırlamayacak, hatırlamayacağı için de vicdan azabı çekmeyecektir.

Bunun yanında cinayet büro amirliğindeki tek kadın polis olan Nevra, üzerindeki baskılar yüzünden istifanın eşiğine gelmiştir. Ancak Agâh’ın aldığı cinayet kararı, Nevra’nın hayatını da tamamen değiştirecektir.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam