AKM

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu: Atatürk Kültür Merkezi Açılıyor!

Ayşe Aslıhan

İstanbul’un en büyük kültür ve sanat merkezi olan Atatürk Kültür Merkezi‘nin açılışı bugün, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı‘nda gerçekleşiyor!

Taksim’deki AKM binasının yenilenmesi çalışmaları bir süredir devam ediyordu. Yeni Atatürk Kültür Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı bir törenle açılıyor!

Taksim’i bir kültür ve sanat sokağı haline dönüştürmesi hedeflenen yepyeni AKM projesinde neler yok ki… 2500 kişilik opera salonuyla başlayalım. Konser, tiyatro salonları, sinemalar, kütüphaneler, tasarım dükkanları ile devam edelim… Ayrıca kafe ve restoranlar da bu büyük komplekste hizmet vermek için hazır!

Dünyanın sayılı kültür ve sanat merkezlerinden birisi olacak projede ayrıca 800 kişilik tiyatro, 1000 kişilik konferans, 285 kişilik sinema salonu, 250 kişilik oda tiyatrosu, sergi salonu, kütüphane ve 885 araçlık otopark var.

AKM

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un yeni AKM için son açıklamaları yenilikleri daha detaylı anlamamızı sağlıyor.

“Atatürk Kültür Merkezinin inşaatını yıl sonuna kadar bitiriyoruz. Bir büyük, bir de küçük salonu olacak. Küçük salon 800 kişilik… Orada da iki tane çok amaçlı salon var, bir de özellikle sinema salonu… Kısa metrajlı filmlerin desteklenmesi amacıyla tiyatro, güzel sanatlar, opera, bale ve sinema burada hayat bulacak. Arkada bir kültür sokağı var. Burada kafeler, restoranlar, galeriler var. Uzun bir sokak. Orayı 24 saat yaşayan bir merkez haline getiriyoruz. Üstte 360 derece manzarası olan VIP bir restoranı olacak. Aşağıda da yine kafeler, restoranlar olacak. Müzesi, kütüphanesi olacak, cep sineması olacak.”

Atatürk Kültür Merkezi, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir hayali ve projesiydi. İlk hâli 1969 yılında açılan Atatürk Kültür Merkezi’nin mimarı Hayati Tabanlıoğlu idi. Yeniden inşa edilen yapının oldukça işlevli olmasını bekleyen vatandaşlar merakla açılış törenini bekliyor.

AKM’yi görmek isteyenler içinse adres, Gümüşsuyu, Tak-ı Zafer Cd., 34437 Beyoğlu/İstanbul!

İstanbul'un GIF'leri • Bigumigu

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam