Beyaz Perdeye Gidiyoruz: “49” Vizyonda!

Ceren Çetinoz

Türkiye’nin yakın tarihinin unutulmaz olaylarından birini beyazperdeye taşıyan ’49’ vizyonda!

“49” filminin yapımını CNP Film, yapımcılığını Mehmet Canpolat ve Sadi Canpolat üstlendi.

Yönetmen koltuğunda ise Hakan İnan oturuyor.

Filmin başrollerinde İsmail Hacıoğlu, Hande Doğandemir, Sinan Tuzcu, Doğukan Polat, Hasan Küçükçetin ve Kerem Alışık gibi sevilen oyuncular yer alıyor. Sarsıcı bir hikayeyi birbirinden etkileyici oyuncu performanslarıyla ’49’, yeni sezonda sinema izleyicisinin en merak ettiği projelerin başında geliyor.

Aksiyon türündeki filmin senaryosunu Barış Erdoğan ve İlker Arslan tarafından kaleme aldı. Uzun süren ön hazırlık ve araştırma döneminin ardından film izleyiciyle buluşacak.

Mehmet Canpolat, hikayesi yaşanmış olaydan alınan projenin üzerinde yaklaşık 1 yıldır çalıştıklarını ve bu destanlardan birinin üzerindeki giz perdesini aralamak, aslında neler yaşandığını hem Türk halkına hem de tüm dünyaya anlatmak için yola çıktıklarını söyledi. Ayrıca filmde Türk devlet hayatının en önemli operasyonlarından birine ışık tuttuklarını ifade ederek “49, bir yıldan fazladır üzerinde çalıştığımız bir proje. Filmin çekimi için gerekli şartları oluşturduk ve 5 Temmuz 2022 tarihinde İstanbul’da start verdik. İstanbul’daki üç günlük çekimlerin ardından ekiplerimiz Kilise geldi. Çekimlerimiz Kilis ve Gaziantep’te 5 hafta boyunca devam edecek.” demişti.

Musul’da DEAŞ tarafından esir alınan 49 Türk vatandaşı… MİT mensuplarının gerçek hikayesini anlatan filmin konusu kısaca şöyle:

“11 Haziran 2014’te binlerce kişilik DEAŞ örgütü, Irak’ın Musul kentine saldırır. Yerel güvenlik güçleri direnmeden şehri terk edince, Musul DEAŞ’ın eline geçer. Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu, DEAŞ militanları tarafından işgal edilir ve 49 personel rehin alınır.”

Güçlü oyuncu kadrosu ile dikkatleri üzerine çeken “49” filmi 20 Ocak’ta vizyona girdi. Şimdi beyaz perdede sizleri bekliyor.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam