kemal kuruçay

Usta Sanatçı Kemal Kuruçay, Hayatını Kaybetti

Ayşe Aslıhan

Usta oyuncu Kemal Kuruçay, sette geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Son olarak “Seksenler” isimli dizide Seyfi karakterine can veren Kuruçay’ın ani ölüm haberi, sevenlerini kedere boğdu.

Türk televizyonlarında 1996 yılında yayınlanan “Gurbetçiler” adlı dizideki Cemil rolüyle tanınan Kemal Kuruçay‘ı bilmeyenimiz yoktur. Sonraki yıllarda “İnce İnce Yasemince” ve “Reyting Hamdi” komedi dizilerinde de yer aldı.

Kuruçay, 2002’de TGRT’de yayınlanan “Zor Baba” adlı dizide Engin Günaydın ile beraber başrolde oynadı. 2010’da “Faysal” karakteriyle Yasemince’nin yeni bölümlerinde izleyici karşısına çıktı.

Usta oyuncu, 2014’te senaryosunu Birol Güven’in kaleme aldığı, Müfit Can Saçıntı‘nın yönettiği “Mandıra Filozofu” isimli sinema filminde rol alırken, son olarak “Seksenler” dizisinde muhtar karakterini oynadı.

Seksenler dizisinin sevilen oyuncularından biri olan Kemal Kuruçay, dün akşam saatlerinde, 59 yaşında, hayatını kaybetti. Seksenler dizisinin yapımcısı Birol Güven‘in ağabeyi Ali Güven, Kuruçay‘ın rahatsızlanmadan 1 saat önce sete gelerek hazırlık yaptığını, ezberini okurken yere yığıldığını gördüklerini, 112 Acil’e haber verdiklerini söyledi.

Hastanede 45 dakika boyunca müdahale edildiğini belirten Ali Güven, “Burada 45 dakika arkadaşlar mücadele ettiler, ancak kurtaramadık.” ifadelerinde bulundu.

Sevilen oyuncunun ölüm haberini bir başka oyuncu Nedim Saban sosyal medya hesabından duyurdu.

Ayrıca T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Resmi Twitter Hesabından da taziye mesajı gecikmedi. Birçok kurum ve sanat camiasından isim, usta isim Kemal Kuruçay‘ın sevenlerine baş sağlığı diledi.

 

 

 

 

 

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam