ragnar

Ragnar Lothbrok’un Vikinglerine Benzeyen 7 Film

Aygün Akdağ

Kuşkusuz ki eski dönemlerin en iyi ve en korkusuz savaşçıları Vikinglerdir! Filmlerde, dizilerde anlatılanlar abartı gibi gelse de tarih kitapları buna en doğru kanıttır. Gerçek hikayelerden ortaya çıkan yapımlar, adeta seyir zevkinde nirvanaya ulaşmamızı sağlarlar… Örneğin; karakterlerin esas adları Ragnar, Björn, Lagerta, Ubbe ve ya Floki olmasa dahi hepsi gerçek hayattan alınan özellikleri taşımaktadır. Lagerta gerçekten dünyanın en iyi kadın savaşçısıdır, ya da Ragnar gerçekten dünyayı kasıp kavuran, adına şarkılar yazılan bir kraldır… Biz, bu yazımızda sizlere Ragnar’ın Vikinglerine benzeyen, aynı türde ve yakın konularda yapılmış filmleri listeledik.

Keyifli seyirler!

Cennnetin Kapısında

Cennnetin Kapısında

MS 1000 yılında Tek Göz adında dilsiz bir savaşçı, yıllarca bir Norman’ın tutsağı olarak kalmıştır. Tek Göz, on bir yaşındaki köle Are ile birlikte kaçmayı başarır. Vikinglerin sonu, görünmeyen düşmanlarının elinde kanlı olur. Tek Göz ise bu vahşi ülkede gerçek kimliğini bulacaktır.

13’üncü Savaşçı

13'üncü Savaşçı

Ahmet Ibn Fahdlan, yaşadığı 10. yy. uygarlığının en önemli konumdaki birkaç adamından biridir. Oldukça saygıdeğer ve korkulan bir insandır. Bir gün bir kadınla olan ilişkisi ortaya çıkınca Ahmet’in tüm geçmişi bir anda silinir. Ülkesinden sürülerek özel bir göreve atanır. Artık Ahmet’in hayatı değişmiştir. Gittiği yerde kendisiyle konuşmak isteyen askerleri dinler. Onların anlattıklarına göre 13. bir savaşçı aralarına katılmazsa yenilecektirler. Ahmet Ibn Fahdlan’ın seçilmiş kişi olduğuna inanmaktadırlar. Başta buna sıcak bakmayan Ahmet, bir süre sonra onlara katılacaktır.

Kuzeyliler: Bir Viking Efsanesi

Kuzeyliler Bir Viking Efsanesi

Güçlü bir fırtınanyla karşılaşan bir grup Viking’in teknesi Alba kıyısı açıklarına saplanırken, savaşçılar düşman hattının ardında kalır. Kendi evleri olan Viking yerleşimine gitmek için tehlikeli düşman sınırından geçmek zorundalardır.

Kılavuz 

Kılavuz

Vikinglerin Amerika’nın keşfinden 600 yıl önce bu topraklara ayak basmasını gösteren harap olmuş bir gemi sahnesiyle başlıyor. Bu gemiden kurtulan bir çocuk yerli Amerikalılarca büyütülür. Çocuk zaman zaman rüyalarında bu keşfin önderi olan babasını ve onların yerli halka yaptığı katliamı görmektedir.

Yabancı 

Yabancı

Vikingler’in hükümdarlık sürdüğü bir dönemde,başka dünyadan gelmiş bir savaşçı olan Kainan’ın gemisi büyük bir şiddetle İskandinav kıyılarına vururVe fark eder ki gemiden tek sağ kalan kendisi değildir.

Beowulf: Ölümsüz Savaşçı

Beowulf: Ölümsüz Savaşçı

Korkudan uzak, her türlü güce başkaldırabilen gerçek bir savaşçıdır Beofwulf. Ayrıca her yeri ve her şehri kan gölüne çeviren ve etrafa yaydığı dehşet ile tam bir kaos oluşturan Grendel ile baş etmeye kalkışacak tek kişi de Beowulf’tur. Ancak Grendel’in üstesinden gelip onu yenmek tam olarak kabusun sona ermesini sağlamayabilir…

Gaten Ragnarok

Gåten Ragnarok

Arkeolog olan Sigurd Ragnarok efsanesini araştırma kararı alır. Bu araştırma için yanına iki arkeolog arkadaşını ve iki çocuğunu alarak yola çıkar. Yolculukları kimsenin adım atmadığı Norveç Rusya arasında kalan ve en kuzey uçta bulunan bölgedir.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam