Manson Çetesinin Kurbanı: Sharon Tate

Cansu Özer

1969 yılında henüz 27 yaşındayken korkunç bir katliama kurban giden Sharon Tate ve Manson çetesine gelin yakından göz atalım!

Sharon Tate kimdir?

Paul ve Doris Tate çiftinin ilk kızı olarak Teksas’ta dünyaya gelen Sharon, daha 6 aylıkken bir bebek güzellik yarışmasında ödül aldı. Ne kadar güzel bir kız olacağı tam da o zamanlardan belli olan Sharon, babasının asker olması sebebiyle küçükken 6 farklı şehir değiştirdi. Bu şehir değişiklikleri nedeniyle arkadaş edinmekte epey zorluk yaşadı. Ailesi tarafından içine kapanık ve utangaç biri olarak tanımlanan Sharon Tate, bu özelliğini yıldız olduğu dönemlerde de üstünden attığı da söylenemez. Gençliğinde katıldığı güzellik yarışmalarıyla ufak çaplı bir ün kazansa da onun gözü aslında sinemadaydı.

 

Başta deneyim kazanmak için küçük televizyon dizilerinde rol alsa da “Eye of the Devil” filmiyle ün kazandı. Bu filmler beraber açılan şansıyla Londra’da moda dünyası ve gece kulüplerine gitmeye başladı. Bu kulüplerden birinde daha sonra evleneceği yönetmen Roman Polanski ile tanıştı. Polanski o dönemlerde yeni filmi için oyuncu arayışlarındaydı. Yönetmen Martin Ransohoff, Sharon Tate’i önerdi. Polanski Tate’in kızıl peruk giymesi şartıyla kabul etti. Filmde iki aşığı canlandırdılar. Polanski önceleri Tate’ten etkilenmese de film çekimleri sonunda ona âşık oldu.

1967 adeta Sharon Tate yılıydı. Hatta Playboy dergisi de yılı tanımlamak için bunu kullanıyordu. 1968 yılında evlenen çift, 1969 yılında müzisyen Terry Melcher‘ın hemen ardından korkunç cinayetin yaşanacağı 10050 Cielo Drive’a taşındılar.

Charles Manson ve müritleri!

1934 yılında dünyaya gelen Manson, aslında neler yapacağının sinyalini veren bir çocukluk geçirmiş… Hayat kadını bir annenin çocuğu olan Charles Manson, babasını hiç tanımamış ve annesinin de o çocukken hapse girmesiyle tek başına kalmış. Bu sürede hırsızlık yapan ve çeşitli suçlara bulaşan Manson, 18 yaşında hapse girmiş. 32 yaşına kadar kaldığı hapishanede insanları etkileme ve onların zayıf yönlerini işleme üzerine kabiliyetini keşfetmiş. Bu kabiliyetini hapisten çıktıktan sonra etrafına insanlar toplamak için kullanacağının farkındaymış demek ki… Ardından Charles, “Manson Family” adını verdiği bu toplulukla beraber bir çiftliğe yerleşti. Tarikatı onaylanmış 7 cinayet işledi. Bu cinayetlerin amacı ırk savaşı başlatmaktı. Onun kehanetine göre beyazlar ve siyahiler savaşacak, o da kendisini İsa ilan edecek ve böylece ailesini çölde huzurla yaşatacaktı!

Müritlerinden birinin polise şikayet etmesiyle yakalanan Manson ve grubunun, 35 ölümden sorumlu olduğu düşünülmekteydi. İdama mahkûm edildiler. Buna rağmen, ülkede idam cezasının kaldırılması nedeniyle cezaları ömür boyu hapis cezasına çevrildi.

Kendisi tarihin gördüğü en büyük azmettiricilerden biriydi. Fakat bunca cinayete rağmen ABD toplumunun en çok hayran mektubu alan katiliydi de! Bir katil olduğu kadar aynı zamanda bir ikon haline de gelmişti.

İşte gerçekler: Sharon Tate cinayeti.

Sharon Tate

Charles Manson müritlerinin asıl hedefi Sharon değildi aslında… Tarikatın gözüne kestirdiği kişi müzisyen Terry Melcher’dı. Fakat kendisi bir süre önce taşınmıştı. Onun yerine ise 8,5 aylık hamile Sharon Tate ve kocası Roman Polanski o eve yerleşmişti. Polanski işi sebebiyle sürekli şehir dışındaydı. Çiftin dostları Sharon’a eşlik ediyordu…

Müritler 8 Ağustos 1969 gecesi, 10050 Cielo Drive’da bulunan herkesi öldürdü. Cinayetin detayları tam anlamıyla bir vahşet… Katillerden Susan Atkins‘in ifadesi ise olayın hastalıklı boyutunu ortaya koyuyor. Atkins, mahkemede verdiği ifadesinde yaptığının onu kesmediğini, Sharon Tate‘i öldürdükten sonra daha iğrenç şeyler yapmak istediğini ama vaktinin yetmediğini söylüyor! Yine aynı ifadede Sharon Tate‘in bebeğinin yaşaması için yalvardığını da ekliyor.

Güzeller güzeli Sharon, minik oğlu Paul kucağında olacak şekilde defnedildi. Roman Polanski ise ömür boyunca, onunla geçirdiği dönemi hayatının en güzel dönemi olduğunu söyledi.

 

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam