IMDB Puanına Göre Türkiye’nin En İyi 7 Dizisi

Aygün Akdağ

Hep yabancı dizilerden bahsedecek değiliz ya! Bizim de birçok dizimiz var Ezel, Suskunlar, bitmek bilmeyen Arka Sokaklar, seneler süren Kurtlar Vadisi ve daha niceleri gibi ama bu yazımızda sizlere IMDB puanı en yüksek dizileri listeledik!

Şahsiyet

şahsiyet

Agah, adli katip memurluğundan emekli olan bir adamdı. Beyoğlu’nda münzevi bir yaşam süren Agah’ın hayatı, kendisine alzheimer teşhisi konulmasıyla alt üst oldu… Tüm anılarını zamanla unutacak olmasının acısı karşısında büyük bir yıkıma uğrayan adam, bir süre sonra bu durumun bir fırsat olduğunu fark etti. Agah, yıllardır ertelediği bir şeyin tam sırası olduğu düşündü ve aldığı kararla Nevra’nın da hayatını etkiledi. 12 bölümden oluşan tek sezonluk internet dizisi Şahsiyet‘in baş rollerinde ise Cansu Dere ve Haluk Bilginer var!

Leyla İle Mecnun

leyla mecnun

Leyla ile MecnunEflatun Film tarafından yapılıp TRT 1‘de 3 sezon yayımlanan ve final yapamadan yayından kaldırılan absürt komedi türünde bir diziydi. Dizi, temel olarak efsanevî karakterler Leylâ ile Mecnun’un hikayesi üzerine kurgulanmıştı… Kendisi de bir efsaneye dönüşen dizinin İsmail Abi’si, Erdal Bakkal’ı ve elbette Mecnun’u yıllarca geçmeyecek şekilde hafızalara kazındı!

Behzat Ç.

behzat amır

Behzat Ç, 1985 yılında Polis Akademisi’nden mezun olmuş, cinayet büroda görev yapan bir polisti. Ekibinde yer alan diğer polisler Harun, Hayalet, Akbaba, Eda, Emre Selim ve Cevdet ile beraber Behzat Ç, Ankara’da yaşanan cinayetleri çözmeye çalışanların hikayesini anlatan, muhteşem bir diziye dönüştü!

Suskunlar

suskunlar

Kuyu Dibi Mahallesi’nde kardeş gibi büyüyen Ecevit, İbrahim, Bilal ve Zeki‘nin küçük yaşta yaptıkları masum bir hata nedeni ile hapse girmeleriyle başlayan hikaye; aşkları, arkadaşlıkları ile unutulmaz ekiplerden birine dönüşmelerini sağladı… Suskunlar, 2008’de yayınlandı. Yani tam 12 sene önce!

İkinci Bahar

ikinci bahar

Gaziantepli kebap üstadı Ali Haydar yani Şener Şen ile Hanım yani Türkân Şoray’ın; hayat mücadelesinde, her türlü zorluk içinde, işte ve aşkta ”İkinci Bahar” yaşamaya başlamalarının hikayesi!

Yedi Numara

7 numara

Aynı üniversitede okuyan ve aileleri başka şehirde yaşayan dört kız arkadaş, yurtta rahat edemedikleri için beraber bir ev kiralamaya karar verdiler. Fakat oturabilecekleri, beğendikleri evlere ya maddi güçleri yetmedi ya da ev sahipleri evlerini öğrenciye kiralamadı! Böylelikle, kader ağlarını örecek olaylar gelişmeye başladı… 2000 ile 2003 tarihleri arasında yayınlanan dizi, dönemin en çok izlenenleri arasındaydı.

Ezel

ezel

Ömer, babasının atölyesinde çalışarak sade bir hayat içerisinde yaşamını sürdüren bir gençti… Askerlik dönüşü sevgilisi Eyşan ile evlenmeyi planlıyordu. Fakat kendisini bir anda cinayetten hapiste bulunca hayatı allak bullak oldu! Hapisteyken tanıştığı Ramiz Dayı, onun yeni hikayesini yazmaya başladı… Baş rollerde Tuncel Kurtiz, Kenan İmirzalıoğlu, Cansu Dere, Yiğit Özşener, Haluk Bilginer gibi isimlerin yer aldığı dizi, finaliyle herkesi şaşırttı.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam