Ankara Caz Festivali

#COVID19: Dünyanın İlk Online Caz Festivali Ankara Caz Festivali Olacak!

Ayşe Aslıhan

24’üncü Uluslararası Ankara Caz Festivali‘nin online programı açıklandı… #COVID19 tedbirleri kapsamında Ankara Caz Festivali, dünyanın ilk “online caz festivali” olarak düzenlenecek!

1 Aralık 2019 tarihinde Çin’in Hubei bölgesinin başkenti olan Vuhan’da çeşitli hastaların belirli bir neden olmaksızın gelişen ve tedavi ile aşılara cevap vermeyen bir zatürre görülmesi üzerine #COVID19 olarak adlandırılan yeni bir koronavirüs teşhis edildi. Kişiden kişiye bulaşabilen virüsün bulaşma oranı, 2020 Ocak ortasında büyüme gösterdi. İlerleyen zamanlarda Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya-Pasifik’te yer alan çeşitli ülkelerde yaşanan virüs vakaları rapor edilmeye başlandı ve 11 Mart 2020’de Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel salgın ilan edildi.Türkiye’de de #COVID19 vakasının ilki, Sağlık Bakanlığı tarafından 11 Mart 2020’de açıklandı.

Henüz kesin bir tedavi bulunamamasıyla tehlikeli bir salgına dönüşen #COVID19 ‘un dünyaya hızla yayılışıyla beraber, hastalık bulunan ülkelerde yaşam düzeni tamamen değişti. Öncelik ise insanların günlük alışkanlıkları oldu… Aşı veya tedavide kesinliği kanıtlanmış bir ilaç bulunmadığı müddetçe, zorunda kalmadığımız sürece evde olduğumuz bugünlerde; online olarak katılabileceğimiz etkinlikler de oldukça revaçta. Konserler, tiyatrolar ve hasta festivaller!

Dünyanın ilk online caz festivali, Ankara Caz Festivali olacak!

Ankara Caz Festivali, geçtiğimiz aylarda #COVID19 sebebiyle ertelenmişti. Şimdi ise dünyanın ilk caz festivali olmaya hazırlanıyor!

YouTube‘daki Jazz Society of Turkey-Caz Derneği kanalından sanatseverlerle buluşacak festival 30 Nisan’da başlayacak ve 9 Mayıs’ta sona erecek. Festivalin ilk günü olan 30 Nisan’da Hava Kuvvetleri Komutanlığı Cazın Kartalları Orkestrası konser verecek. 1 Mayıs Cuma günü Rustam Rahmedov Trio ile Cem Önertürk dinleyicilerle buluşacak. Aynı gün müzisyen ve sunucu Ayhan Sicimoğlu, “Latin Müzik Üzerine” konulu söyleşide müzikseverlerle sohbet edecek. Caz vokali ve piyanisti Ruben Hein, söz yazarı ve solist Aimee Allen gibi alanında ünlü sanatçılar da YouTube‘da sanatseverlere müzik ziyafeti sunacak.

Tema, “Cazda da Demokrasi”

Festival Küratörü ve Caz Derneği Başkanı Özlem Oktar Varoğlu, festivali tasarlarken amaçladıkları temayı şöyle özetliyor: “Cazın özgür olduğu kadar demokratik bir sanat biçimi olduğunu düşünüyoruz, gözlemliyoruz. Müzisyenler sahnede hem bireysel ve özgürce müziğe katkıda bulunurlar, hem de birbirlerini dinler, birbirlerine alan açarak hepsinin seslerini eşitçe duyurabilmelerini sağlarlar. Demokrasi de bu değil midir? Sanat, toplumun yansımasıdır. Bu açıdan Cazda Özgürlük ve Demokrasi’yi temamız olarak seçtik ve festivalin 24. yılında yine birbirinden değerli orkestraların eşliğinde sanata bir de bu açıdan bakmak istedik.”

Programın ayrıntıları, burada.

Caz Müziğin Aslında Hayata Ne Kadar Çok Benzediğinin 10 Kanıtı ...

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam