yalın

Pop Müziğin Prensi Yalın ve Yeni Şarkısı: Halbuki

Aygün Akdağ

Aşk şarkılarının efsane ismi Yalın, yeni single çalışması ‘Halbuki’ ile bir kez daha müzikseverlerle buluşuyor.

Nisan ayında sevenlerinin beğenisine sunduğu ‘Ya Sabır‘ ile radyo ve TV’lerde en çok çalınan şarkı olarak 4 hafta üst üste zirvede kalan ve karantina dönemine damga vuran başarılı müzisyen, ‘Halbuki’ şarkısı ile de normalleşme sürecinde dinleyicilerin kalbinde bir kez daha taht kuruyor. Sözü ve müziği sanatçıya ait olan şarkısının düzenlemesini ise Sabi Saltıel üstleniyor.

Yalın’ın 2004’te ‘Ellerine Sağlık‘ albümüyle başlayan müzik yolculuğu tam 16 yıldır kesintisiz devam ediyor.

Halbuki, yayında.

Gördün mü aşkım?
Biz o güvercin kadar bile cesur olamadık
Gördün mü aşkım
O gurur dağının eteğinden bir türlü dolanamadık
Halbuki
İste ömrümü
İste gönlümü
İste yoluna sereyim
İçkiyi unuttum
Sigarayı bıraktım
Bir seni unutamadım
Neyleyim? 
A canına yandığım özlem
A kıyıya vurduğum lodos
Doğru günü beklermiş yakamoz

Hüseyin Yalın kimdir?

30 Mart 1980 tarihinde İstanbul’un Florya semtinde ailesinin tek çocuğu olarak doğdu. Tam adı Hüseyin Yalın. Sigortacılık yapan babasının adı Kamil Yalın, annesinin adı Figen Yalın… Ataköy İlköğretim Okulundan mezun olduktan sonra Saint Michel Fransız Lisesinde okudu. Müziğe karşı ilgisi babasının ona gitarı ile çaldığı Enrico Macias şarkıları ile başladı.

Liseye devam ederken Yurdaer Doğulu ve Doğan Canku Müzik Okullarında gitar dersleri aldı.

Üniversiteyi İstanbul Bilgi Üniversitesinde Ekonomi bölümünde okudu. Bu arada bestelerini yapmaya başladı. Kendi bestelerinden oluşturduğu 2004 yılında Kargo müzik grubunun gitaristi Selim Öztürk ile beraber ve yine Kargo grubundan Serkan Çeliköz‘ün klavyeyi, Burak Karataş‘ın bateriyi üstlendiği “Ellerine Sağlık” adlı ilk albümünü çıkardı. Albümün çıkış şarkısı Zalim büyük ilgi gördü. Albüm sonrası çıktığı turnede 40’a yakın konser verdi.

Öyle ki; Yalın’ın Zalim şarkısı, Arnavut şarkıcı Rovena Stefa tarafından Zemer ismiyle, Bulgar şarkıcı Toni Storaro tarafından Greshnica ismiyle yorumlandı. Ayrıca şarkı, Yunanca, Rusça, Sırpça, Arapça gibi dillere de çevrildi.

İlk albümünden beri şarkılarına eşlik edilen, milyonlarca hayranı bulunan Yalın’ın toplamda 11 albümü ve pek tabii birçok da single çalışması var.

Ayrıca Yalın, başka şarkıcılara da bestelerinden verdi. Örneğin; Gülben Ergen‘in Aşksın Sen, Serdar Ortaç’ın Sakın Arama, Bengü’nün Özetle Ben Aşığım, Ayşe Özyılmazel‘in İki Sakin ve Sıla‘nın 2007 tarihli kendi ismini taşıyan albümünde Ne Desem İnanırsın ve Dön Demeyi Unuttum şarkıları Yalın’a ait.

Yılların eskitemediği sanatçı Yalın, başarısından söz ettirmeye devam ediyor.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam