İrfan Alış’ın Atölyesi: Collective Music House

burcinturna

Peyk’ten de tanıdığımız İrfan Alış, bağımsız bir müzisyen olarak, müziğin tüm üretim aşamalarını anlattığı ve katılanlarla şarkı ürettiği bir atölye yapıyor. İlk atölye İstanbul’da gerçekleşti ve üretilen dört parça yakında Collective Music House EP olarak tüm dijital platformlarda yayında!

İrfan Alış, bir şarkının üretimi aşamasında nelere dikkat edilmeli, nasıl söz yazılmalı gibi soruların cevabını teorileri de tartışarak anlatıyor. Altı hafta süren atölyede üretilen dört şarkının kayıt aşamasında, atölye ekibinin tamamı kayıt aşamasının en az bir bölümünde bulunuyor. Atölyeye katılmak için müzisyen olmanız da gerekmiyor. Her meslekten müzikseveri ağırlayan atölye, keşfedilmemiş yeteneklere ulaşıyor. Belki de yıllarca bir odada saklı kalmış seslere…

Collective Music House: İlk Ekip
Collective

Başvuru için öncelikle kendinizi, müziğe olan ilginizi, varsa çaldığınız enstrümanı ve bilginizin yaklaşık seviyesini anlatıyorsunuz. Her atölye için en fazla yirmi kişi seçiliyor. Altı hafta süren ilk atölyenin kısa olduğunu deneyimleyen İrfan Alış, 2. Collective Music House Atölyesi’ni İzmir’de 10 hafta sürdürmeyi planlıyor. Diğer yandan şarkılar üretilmeye ve kaydedilmeye devam edecek. Hem de bağımsız bir şekilde ve ekstra hiçbir masraf ödemeden. Sadece atölye için katılım ücreti veriliyor, toplanan ücretler de üretim aşamasında kullanılıyor.

Peyk konserlerinde de Collective Music House şarkıları duyabilirsiniz! İrfan Alış, böylece Türkiye’de çok özel ve anlamlı bir projeye imzasını attı. Eminiz ki çok güzel şeyler olacak…

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam