caz festivali

İstanbul Caz Festivali Geri Dönüyor!

Aygün Akdağ

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından gerçekleştirilecek olan İstanbul Caz Festivali, bu yıla özel olarak müzikseverler ile Eylül ayında buluşacak.

27. İstanbul Caz Festivali, 2 – 14 Eylül tarihleri arasında, ülkemizden star isimler ve henüz star olma yolunda olan bir çok sanatçı; hem açık alanda hem de çevrim içi platformlarda buluşturacak.

Bu yıl pandemi sebebiyle ileri tarihe ertelenen festival, 2 – 14 Eylül’de açık hava mekanlarında, 4 Eylül – 16 Ekim arasında ise çevrim içi platformlarda izleyiciler ile buluşacak. Dinleyiciler konserleri iki gün arayla çevrim içi platformlardan bilet satışı ile izleme fırsatı yakalayacak.

Dijital yayına açılan konserlere 45 gün boyunca dünyanın dört bir yayından erişilebilecek!

caz festivali

İstanbul Caz Festivali’ni bu yıl yaşanan zorlu şartlara rağmen gerçekleştirme kararı, müzisyen ve müzik sektörü emekçilerini desteklemek ve aynı zamanda kültürel faaliyetlerin sürekliliğini sağlayabilmek amacıyla alındı.

Düzenlenecek konser ve konserlerin çevrim içi gösterimleriyle kültür ve sanat yaşamının her koşulda vazgeçilmez bir ihtiyaç olduğunun altı çizilirken sanatçılar ve izleyicilerin yeniden buluşması sayesinde sanatsal üretimin de teşvik edilmesi amaçlanıyor. Festivali hayata geçirme kararı, kültür ve sanat alanındaki kurumsal sürdürülebilirlik adına da önem taşıyor. Festival, bu vesileyle izleyicilerini bu zor dönemde hem sanatçıları hem de sektör emekçilerini desteklemeye davet ediyor.

Festival programı ise şöyle;

♦ Selen Gülün Quintet feat. Sibel Köse & Ece Göksu // 2 Eylül Çarşamba 21.30, Sultan Park – Swissotel The Bosphorus
♦ Can Güngör – 3 Eylül Perşembe 21.30, Swissotel The Bosphorus
♦ Baba Zula // Make Mama Proud –
♦ Ayyuka // Pitohui // Yasak Helva – 7 Eylül Pazartesi 20.00, Feriye
♦ Islandman //Tuğçe Şenoğul // Guguo – 8 Eylül Çarşamba, 18.30, Feriye
♦ Kardeş Türküler ve konuklar Tuluğ Tırpan & Elina Duni // Andalusia Trio – 10 Eylül Perşembe, 20.00, İstanbul Açık Hava Gösteri Merkezi Kuruçeşme

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam